13.4 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorj27 de microbuze achiziționate pentru transportul elevilor din mediul rural

27 de microbuze achiziționate pentru transportul elevilor din mediul rural

Un număr de 27 de microbuze electrice au fost achiziționate de către Consiliul Județean Gorj pentru școlile din mediul rural din județ.

În data de 12 februarie va fi semnat contractul de achiziție cu firma care a fost selectată în urma licitației. Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj, a precizat că microbuzele vor fi livrate în următoarele 5 luni. „Primăriile din mediul rural unde vor ajunge microbuzele și-au asumat faptul că vor amenaja și câte o stație pentru reîncărcarea microbuzelor electrice. De asemenea, vor fi obligați să asigure mentenanța vehiculelor și conducătorul auto”, a menționat Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj.

Valoarea totală a achiziției este de peste 7 milioane de euro, TVA inclus. Banii vin din Planul Național de Redresare și Reziliență. Există și o contribuție din partea Consiliului Județean Gorj. Obiectivul proiectului „Microbuze electrice pentru elevii Județului Gorj” vizează îmbunătățirea condițiilor de transport, prin furnizarea de microbuze școlare ”verzi”

Încă 11 microbuze electrice

La nivelul județului Gorj mai există un proiect pentru achiziția de microbuze electrice pentru transportul elevilor. Finanțarea va fi asigurată de către Fondul de Mediu. Bugetul va fi de peste 3 milioane de euro. În toamna anului trecut, Consiliul Județean Gorj a depus proiectul „Transport durabil pentru elevii județului Gorj”. Depunerea s-a făcut în cadrul sesiunii pentru microbuze electrice, hibride și alimentate cu gaz natural comprimat. Finanțarea este făcută de Administrația Fondului pentru Mediu.

În cadrul proiectului „Transport durabil pentru elevii județului Gorj”, sunt propuse a se finanța un număr de 11 microbuze electrice din tot atâtea unități administrativ teritoriale de pe raza județului Gorj. Acestea vor beneficia de alocarea financiară necesară achiziționării unui microbuz electric de 16+1 locuri. Cele 11 unități administrativ teritoriale de pe raza județului Gorj au fost selectate având în vedere criteriul „număr elevi navetiști”. Suma maximă eligibilă ce poate fi contractată în cadrul Programului lansat de Administrația Fondului pentru Mediu, este de 15.143.289,80 lei (inclusiv TVA).

Citește și: Gorj: Spitalul Județean a scos la concurs trei posturi de medic la ATI

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS