25.1 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjParcul industrial Bălești, amenajat cu finanțare din Fondul de Tranziție Justă

Parcul industrial Bălești, amenajat cu finanțare din Fondul de Tranziție Justă

Parcul Industrial din comuna Bălești, Gorj, va beneficia de lucrări de amenajare și dotare din Fondul de Tranziție Justă. Este nevoie de cel puțin două milioane de euro pentru lucrări de amenajare și sistematizare pe orizontală a Parcului Industrial de la Bălești. Primarul din Bălești, Mădălin Ungureanu, a menționat că ar fi nevoie de măcar 2 milioane de euro din Fondul de Tranziție Justă pentru amenajarea corespunzătoare a Parcului industrial din Bălești Parcul industrial din Bălești, al doilea din județul Gorj, va fi funcțional de anul acesta.

Este un parc de 10,4 hectare amenajat în comuna Bălești, la numai 10 kilometri de municipiul Târgu Jiu. Autoritățile locale au pus la dispoziție o parte a islazului comunal din localitate. Administratorul Parcului Industrial de la Bumbești Jiu este Parcul Industrial Gorj, din cadrul Consiliului Județean Gorj. Firmele din parcurile industriale sunt scutite de la plata impozitelor pe terenuri și pe clădiri.

Poate fi extins cu 30 de hectare

Potrivit autorităților locale din Bălești, al doilea parc industrial din județ, are posibilitatea de extindere. Mai sunt disponibile în zonă, în regim compact, alte 30 de hectare de teren liber de sarcini.

„Noi avem posibilitatea de a extinde acest parc. Vrem să fie accesată o finanțare din Fondul de Tranziție Justă. Un buget de măcar 2 milioane de euro ar fi tot ce e nevoie pentru sistematizarea finală, utilități, împrejmuire, hale, parcelare și altele. Fondul de Tranziție Justă are un buget de 18 milioane de lei pentru finanțarea de lucrări în parcuri industriale. În Gorj avem Parcul Industrial de la Bumbești-Jiu și filiala nouă din comuna Bălești. Sper să fie atrasă toată suma de 18 milioane de euro și o parte să ajungă și în comuna Bălești, să putem să începem activitatea din acest an și să apară și primii investitori”, a declarat Mădălin Ungureanu, primarul comunei Bălești, aflată în apropiere de municipiul Târgu Jiu.

Citește și: Cheltuielile cu tratamentele anticancer cresc de la an la an cu 20% la Spitalul Județean Târgu Jiu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS