19.3 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCEO a pierdut 4.000 de specialiști în 2 ani

CEO a pierdut 4.000 de specialiști în 2 ani

Președintele Federației Naționale Mine Energie, Dumitru Pârvulescu, a făcut public faptul că în ultimii doi ani compania energetică a pierdut un număr record de salariați specializați în diferite meserii.

Dumitru Pârvulescu a declarat că peste 4.000 de specialiști au părăsit compania și s-au pensionat. Sunt pierderi care nu pot fi acoperite, cu toate că se încearcă formarea altor angajați. „Este greu să mai faci ceva când îți pleacă 4.000 de specialiști în 2 ani de zile. Este cel mai mare exod de specialiști de la o companie în ultimele decenii. Nu ai cum să înlocuiești peste noapte oameni cu zeci de ani de experiență. Cel puțin un an este nevoie pentru a specializat un coleg cât de cât. Pentru alții și mai mulți în funcție de sector. Ei vor să învețe…Nu cred că se va respecta pe reducerea de personal Planul de restructurare. Nu ai cum să reduci și mai mult.”, a menționat Dumitru Pârvulescu, liderul Federației Naționale Mine Energie.

Negocieri pentru noul CCM la CEO

În același timp se pregătesc negocieri pentru noul Contract Colectiv de Muncă de la nivelul Complexului Energetic Oltenia. Nu a mai rămas prea mult timp până la debutul negocierilor pentru viitorul Contract Colectiv de Muncă de la Complexul Energetic Oltenia. Potrivit legislației specifice, este obligatoriu ca administrația companiei energetice să convoace sindicatele la negocieri cu 60 de zile înainte de expirarea Contractului Colectiv de Muncă.

La Complexul Energetic Oltenia, Contractul Colectiv de Muncă expiră pe 1 aprilie 2024. Prin urmare, federațiile reprezentative trebuie să fie convocate pe 1 februarie la primele discuții. Din Comisia de Negociere a CCM vor face parte 15 membri, însă este aproape sigur că nu vor mai fi patru federații sindicale reprezentative la negocierile din acest an, ci numai două. Complexul Energetic Oltenia mai are în momentul de față în jur de 9.000 de mineri și enegeticieni. Potrivit Planului de restructurare la 1 ianuarie 2024 r fi trebuit să mai fie la CEO 7.780 de salariați.

Citește și: Constructor pentru restaurarea de urgență a Culei „Cioabă-Chințescu”

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS