13.4 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMinerii și energeticienii din CEO încep anul cu un bonus uriaș

Minerii și energeticienii din CEO încep anul cu un bonus uriaș

Vineri este programată o ședință decisivă la sediul Complexului Energetic Oltenia, pentru soarta economiei la fondul de salarii.

Astfel, administrația din Complexul Energetic Oltenia a convocat sindicatele la o ședință a Comisiei Mixte. Pe ordinea de zi se află distribuirea economiei la fondul de salarii pe anul 2023. De asemenea, se va discuta pe tema modificării Normativului de personal prin activarea alternativei la Normativul de personal – activitate carieră. Ședința Comisiei Mixte este programată pe 12 ianuarie, de la ora 10,30, la sediul Sucursalei Miniere din CEO, din Târgu Jiu.

Vor participa reprezentanții celor trei federații sindicale reprezentative și semnatare ale Contractului Colectiv de Muncă. Este vorba de: Federația Națională a Sindicatelor din Electricitate „Univers”, Federația Națională Mine Energie și Federația „Energetica”.

Din partea administrației vor participa toți membrii Directoratului Complexului Energetic Oltenia.

Bonus de 2.000 de lei net, bonuri de masă și vouchere de vacanță

Potrivit reprezentanților sindicatelor din Complexul Energetic Oltenia, economia la fondul de salarii ar putea ajunge la 2.000 de lei net pentru fiecare salariat. Este o sumă mai mare decât prima pe care minerii și energeticienii din Complexul Energetic Oltenia au primit-o de Crăciun.

Astfel, la Complexul Energetic Oltenia anul începe cu un bonus important. Nu va fi ultimul, având în vedere că anul trecut compania energetică a fost exceptată prin Memorandum de la aplicarea măsurilor de austeritate în ceea ce privește bonurile de masă și voucherele de vacanță.

Astfel, valoarea unui tichet de masă la CEO a rămas și în 2024 la 35 de lei și va fi majorată în curând la 40 de lei. Cel mai important beneficiu se referă la valoarea unui voucher de vacanță. În loc de valoarea plafonată la 1.600 de lei net, la CEO valoarea netă a unui voucher de vacanță va fi în 2024 de 3.300 de lei. Suma va fi actualizată în funcție de valoarea brută a salariului minim pe economie. De altfel, minerii și energeticienii din Oltenia se află între categoriile de angajați care primesc voucherul de vacanță cu valoarea cea mai ridicată din țară. CEO a încheiat ultimii doi ani pe profit și se află în restructurare.

Citește și: Gorj: Bărbat reținut după ce și-ar fi lovit soția și i-a distrus telefonul mobil

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS