25.6 C
Craiova
vineri, 14 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorj153 de posturi de șefi, desființate la CEO

153 de posturi de șefi, desființate la CEO

Complexul Energetic Oltenia (CEO) renunță la un număr de 153 de șefi. Este vorba de șefii de birou, șefii de servicii și de șefii de departamente.

Erau situații în care un șef de birou avea în subordine o singură persoană. De asemenea, existau șefi de serviciu cu 2-3 oameni în subordine. Săptămâna aceasta, persoanele vizate vor primi la semnat deciziile luate de către Directoratul Complexului Energetic Oltenia și actul adițional la Contractul individual de muncă. Cine va refuza numirea pe un post de execuție sau de coordonare, respectiv două opțiuni, va fi concediat conform legii și va încasa un singur salariu compensatoriu din partea Complexului Energetic Oltenia. Foștii șefi vor avea și salarii mai mici și niciunul nu va mai depăși clasa de salarizare 53. Anterior, clasa de salarizare cea mai mică a celor 153 de șefi era 55c.

Indemnizații reduse cu 50% pentru Directorat

Decizia reorganizării la nivelul șefilor din Complexul Energetic Oltenia are legătură cu măsurile de austeritate. Obiectivul este reducerea numărului de șefi care aveau foarte puțini subalterni. În plus, măsurile adoptate de către Guvern mai propun reducerea cu 50% a indemnizațiilor persoanelor cu funcții de conducere din structura companiilor de stat. La Complexul Energetic Oltenia este vorba de indemnizațiile membrilor Directoratului.

În momentul de față, valoarea lunară netă a unei indemnizații este de peste 22.000 de lei. După aplicarea măsurilor de austeritate, indemnizația unui membru al Directoratului Complexului Energetic Oltenia va scădea la 11.000 de lei. În prezent, din Directoratul CEO fac parte 4 membri din cinci posturi disponibile. În același timp este declanșată procedura de selecție de noi șefi, în baza OUG 109 din 2011, privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice.

Citește și: Turmă de capre, în parcarea subterană a mall-ului din Târgu Jiu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS