23.3 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjBrazi împodobiți, meniu festiv și cadouri pentru copiii și bătrânii din centrele de asistență ale DGASPC Gorj

Brazi împodobiți, meniu festiv și cadouri pentru copiii și bătrânii din centrele de asistență ale DGASPC Gorj

Brazi împodobiți, meniu festiv și cadouri vor avea copiii și bătrânii din centrele de asistență ale DGASPC Gorj.

An de an, în luna decembrie, la nivelul tuturor serviciilor sociale subordonate Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj, spiritul sărbătorilor de iarnă se simte din plin, datorită multiplelor activități derulate. În această perioadă, copiii, tinerii și adulții găzduiți în cadrul serviciilor sociale ale DGASPC Gorj împodobesc brazi de Crăciun, împreună cu personalul din centre, fiecare locație fiind decorată corespunzător.

În acest cadru, au loc și serbări specifice sărbătorilor de iarnă, iar beneficiarii primesc daruri. Fiecare beneficiar se bucură de cadouri din partea DGASPC Gorj, dar și cu sprijinul sponsorilor.

Pomana porcului pentru copii

Din programul de sărbători nu lipsesc nici colindele, iar o altă tradiție de care se vor bucura beneficiarii este pomana porcului, un obicei care este pe placul acestora și pe care îl așteaptă cu nerăbdare, cu atât mai mult cu cât ei se implică și în pregătirea preparatelor tradiționale din carne de porc.

„Atât de Crăciun, cât și de Revelion, meniul beneficiarilor din toate centrele subordonate DGASPCGorj este compus din preparate tradiționale:

  • salată boeuf,
  • sarmale,
  • piftie,
  • friptură de porc,
  • cozonac,
  • prăjituri,
  • fructe de sezon.

În apartamentele și casele de tip familial din subordinea DGASPC, meniul de sărbători va fi pregătit chiar de către beneficiari împreună cu personalul angajat. În seara de Revelion sunt organizate petreceri cu muzică și dans, astfel încât beneficiarii noștri să treacă în Noul An cu voie bună. Beneficiarii serviciilor sociale subordonate DGASPC Gorj vor avea parte și în acest an de o atmosferă de sărbătoare cât mai apropiată de cea familială”, potrivit lui Laurențiu Diaconescu, directorul DGASPC Gorj.

Citește și: Aparegio investește 25 de milioane de lei la Rovinari și Turceni

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS