14.4 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAparegio investește 25 de milioane de lei la Rovinari și Turceni

Aparegio investește 25 de milioane de lei la Rovinari și Turceni

Aparegio Gorj pregătește o investiție de peste 25 de milioane de lei pentru sistemul de apă și canalizare de la Rovinari și Turceni.

Se au în vedere lucrări la sursele de apă și la aducțiuni, precum și construirea sau modernizarea stațiilor de tratare a apelor uzate din cele două localități urbane. Lucrările ar putea fi demarate însă în primăvara anului viitor, după întocmirea proiectului tehnic pentru ambele zone.

Potrivit Aparegio Gorj, la Rovinari se propune retehnologizarea stației de tratare a apelor, reabilitarea rezervorului de înmagazinare, precum și modernizarea sistemului de alimentare cu apă în Cartierul Vârț. Se mai dorește realizarea stației de clorinare în gospodăria de apă Vârț, precum și a unei stații de pompare pentru ca apele uzate să ajungă în rețeaua de canalizare și la stația de tratare.

Investiții similare la Turceni

Și orașul Turceni va beneficia de un program similar de investiții, începând de anul viitor. În prima etapă vor fi realizate proiectele tehnice, după care se va trece la execuția lucrărilor.

„Sistem de alimentare cu apă Turceni. Completare proces de tratare la STAP Turceni. Sistem de canalizare Cluster Turceni prin demolare/reabilitare construcții existente. Realizare stație de epurare cu capacitatea de 7.000 l. Dotări. Pentru toate obiectivele de investiție mai sus menționate se vor executa următoarele activități:

  • furnizarea și montarea fitingurilor și armăturilor;
  • Realizarea tuturor lucrărilor necesare pentru automatizarea și transmiterea datelor, în SCADA local și SCADA regional.
  • Testare și punere în funcțiune,
  • Monitorizarea funcționării și acordarea de asistență/consultanță personalului responsabil pe parcursul perioadei de garanție, atunci când este necesar.
  • Remedierea eventualelor defecte apărute în perioada de garanție de 36 luni. Instruirea personalului”, conform Aparegio Gorj.

Citește și: Parc de distracții în comuna Baia de Fier

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS