15.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjNumărul angajaților din Parcul Industrial, în creștere

Numărul angajaților din Parcul Industrial, în creștere

Crește numărul muncitorilor care lucrează în Parcul Industrial de la Bumbești-Jiu, din subordinea Consiliului Județean Gorj.

La începutul acestui an erau sub 600 de salariați la entitatea economică respectivă. Eftemie Popescu, directorul Parcului Industrial Gorj, a declarat că în luna februarie erau 570 de angajați la firmele care au închiriat hale în incinta Parcului Industrial Gorj. În momentul de față, s-a trecut de 600 de muncitori.

Cel mai mulți lucrează la compania Leoni, care produce echipamente pentru industria auto. Tendința pe final de an este tot de creștere, având în vedere că mai sunt și alte firme care vor să deschidă puncte de lucru la Parcul Industrial de la Bumbești-Jiu și care vor să beneficieze de scutirea de impozit pe teren și clădiri. Inclusiv compania Leoni analizează o posibilă creștere a producției, care ar putea avea ca impact un număr mai mare de lucrători.

Încă un investitor

În Parcul Industrial de la Bumbești-Jiu, aflat în subordinea Consiliului Județean Gorj, va funcționa în curând încă un agent economic.

Eftemie Popescu, directorul Parcului Industrial Gorj, a precizat că o companie cu activitate în domeniul alimentar va deschide un punct de lucru în incinta Parcului Industrial. Agentul economic va aduce containere cu echipamente preinstalate pentru producerea de hrană. Mâncarea va fi vândută celor peste 600 de salariați de la firmele din Parcul Industrial de la Bumbești-Jiu. În prezent, se caută soluții pentru branșarea containerelor la rețeaua de energie electrică din incinta Parcului Industrial.

„Vom avea în curând încă un agent economic. Va fi strâns legat de firmele care își desfășoară activitatea în Parc. Va asigura hrană celor 600 de muncitori. Are containere prevăzute cu echipamente pentru prepararea hranei, în condițiile de siguranță alimentară prevăzute de lege. Va exista și un spațiu pentru servirea mesei. Acum căutam o soluție pentru asigurarea branșamentelor la energie electrică. Unitatea de alimentație publică va avea în jur de 10 salariați”, a precizat Eftemie Popescu, directorul Parcului Industrial de la Bumbești-Jiu.

Parc pe 18 hectare

În momentul de față, Parcul Industrial Gorj, singurul din județ, se întinde pe 18 hectare. Toate halele de aici sunt ocupate. În anul 2003, s-a creat cadrul legislativ pentru formarea de parcuri industriale.

În județul Gorj o suprafaţă formată din 186.200 m.p. teren si 38.000 m.p, clădiri au fost trecute din patrimoniul Companiei Naționale Romarm și administrată de U.M. Sadu II, în patrimoniul Consiliului Judeţean Gorj care le-a trecut în domeniul privat al judeţului, creând o societate comercială de administrare a lui, numită S.C. Parc Industrial Gorj S.A. Bumbeşti-Jiu.

Parcul Industrial Gorj Bumbeşti-Jiu este amplasat în zona de sud-est a oraşului Bumbeşti-Jiu. Activităţile acceptate în Parcul Industrial sunt:

  • activităţi de prelucrări mecanice,
  • activităţi de producție în diferite domenii,
  • activităţi pentru industria uşoară,
  • prelucrarea lemnului,
  • servicii industriale diverse,
  • activităţi de manipulare-depozitare
  • activităţi de cercetare și producţie tehnologică avansată,
  • alte activităţi auxiliare.

Citește și: Sute de copii din Motru i-au scris lui Moș Crăciun

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS