16.2 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjUn tânăr arhitect realizează gratuit proiectul de modernizare a falezei râului Jiu

Un tânăr arhitect realizează gratuit proiectul de modernizare a falezei râului Jiu

Un tânăr arhitect din Târgu Jiu, Sabin Cornoiu junior, realizează gratuit proiectul de modernizare a falezei râului Jiu din zona municipiului.

Proiectul se întinde din partea de nord a municipiului și până la ieșire în zona de sud, a Cartierului 9 Mai. Câteva planșe realizate de arhitect au fost prezentate recent la Muzeul Județean din Târgu Jiu. Sunt acceptați și alți voluntari arhitecți, dar și cetățeni care să vină cu propuneri.

„A fost o bucurie să vă am alături și să împărtășesc cu voi pasiunea și dedicarea mea pentru acest proiect. Proiectul Faleza Jiu s-a extins cu 1,6 km, în zona de sud a orașului, din două motive:

  • În zona de sud a orașului se află un alt spațiu inactiv (lăsat în paragină) și îmi doresc regenerarea zonei.
  • În zona de S-V a orașului, zona CET, se află foarte mult teren. În viitor (poate în 10-15-20 de ani) o să se construiască.Mă gândeam că ar oferi o alternativă ca și mijloc de deplasare.

Faleza Jiu este un proiect de urbanism și arhitectură participativă. Locuitorii orașului Târgu Jiu au fost invitați să participe la transformarea unui spațiu activ. Acest proiect este unul de voluntariat. Proiectul vine în sprijinul locuitorilor cu scopul de a ajuta orașul să evolueze”, a precizat Sabin Cornoiu junior.

Citește și: Meșter popular gorjean, prezent la Bazar Internațional de Luxemburg 2023

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS