15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjProbleme de inaugurare la Varianta Ocolitoare din Târgu Jiu

Probleme de inaugurare la Varianta Ocolitoare din Târgu Jiu

Sunt probleme în ceea ce privește finalizarea lucrărilor la unul din tronsoanele din Varianta Ocolitoare a orașului Târgu Jiu.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere își propusese să finalizeze 12 kilometri din șosea până la finalul acestui an. Tronsonul de 12 kilometri(din totalul de 20 de kilometri) ar trebui să fie dat în folosință în luna decembrie. Până în momentul de față, constructorii sunt siguri numai pe un tronson de 5 kilometri.

Este vorba de tronsonul Romanești – Bârsești, cu nodul giratoriu de la Nuci și cel din zona Târgu Jiu – Bălești – Slobozia. Cei 5 kilometri din Varianta Ocolitoare sunt aproape gata și vor putea fi dați în circulație de luna viitoare. Nu același lucru se poate spune și despre tronsonul Drăgoieni – Iezureni. Aici lucrările sunt finalizate în procent de 95%. Constructorul nu mai este sigur că totul va fi gata până la finalul anului. Din acest motiv, lucrările ar putea să fie prelungite până la finalul lunii ianuarie 202

Se lucrează la un pasaj

În prezent se lucrează la pasajul peste calea ferată din tronsonul numărul 2, de 7 kilometri, din Varianta Ocolitoare. „Sunt siguri pe tronsonul de 5 kilometri din Varianta Ocolitoare Romanești – Bârsești. Se lucrează la sensurile giratorii. Vom avea sigur 5 kilometri gata până în luna decembrie, adică până la finalul acestui an să fie în circulație. Rămâne un semn de întrebare cu tronsonul de 7 kilometri, Drăgoieni – Iezureni.

Acolo procentul este de 95%, dar nu bagă nimeni mâna în foc pentru finalizarea lucrărilor la termenul anunțat, adică finalul acestui an, cu dare în folosință. Dacă nu va fi gata acum, lucrările vor fi gata la finalul lunii ianuarie 2024. Vor mai rămâne alți 8 kilometri de executat până în vara anului viitor. Cam de atunci va fi disponibilă întreaga variantă ocolitoare a municipiului Târgu Jiu, în lungime totală de 20 de kilometri”, a declarat Cristi Tudor, reprezentant al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova.

Buget de peste 200 de milioane de lei

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a semnat în toamna anului 2020 contractul pentru finalizarea lucrărilor la Varianta Ocolitoare a municipiului Târgu Jiu, un proiect în valoare de 207 milioane lei. „C.N.A.I.R. a semnat contractul având ca obiect „Construcția Variantei de Ocolire Târgu Jiu – Finalizare lucrări” cu ofertantul declarat câştigător Asocierea Secol Societa Edile Costruzioni E Lavori S.A. – Secol Romania S.R.L. Valoarea contractului este de 207.000.000,00 lei făra TVA”, a anunțat CNAIR, printr-un comunicat de presă.

Traseul are o lungime de 20 de kilometri, iar banii sunt asigurați din fonduri europene. Durata contractului este 18 luni perioada de execuție a lucrărilor, 84 de luni perioada de garanție a lucrărilor. Este de amintit că varianta ocolitoare a municipiului Târgu Jiu ar fi trebuit să fie gata în luna octombrie a anului 2016. Firma italiană care a câștigat prima licitație nu a putut să ducă însă până la capăt contractul și acesta a fost reziliat de către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Tot o firmă din Italia se ocupă acum de lucrări.

Citeşte şi: Funcționarii din AJOFM Gorj cer majorarea salariilor

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS