2.5 C
Craiova
joi, 30 noiembrie, 2023
Știri de ultima orăLocalGorjAtelierul Național de Poezie și Critica Poeziei „Serile la Brădiceni"

Atelierul Național de Poezie și Critica Poeziei „Serile la Brădiceni”

Atelierul Național de Poezie și Critica Poeziei „Serile la Brădiceni” va avea loc săptămâna aceasta, în comuna gorjeană Peștișani.

Acest eveniment se va desfășura în data de 8 septembrie, începând cu ora 12.30, la Căminul Cultural din Brădiceni. Este organizat de Centrul Județean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Peștișani.

Scopul atelierului este de a aduce împreună poeți, critici literari și iubitori ai literaturii pentru a împărtăși idei, experiențe și pentru a contribui la dezvoltarea creativității literare. La Căminul Cultural din Brădiceni vor fi acordate opt premii distincte: Premiul Național „Serile la Brădiceni” (critică); Premiul Național „Serile la Brădiceni” (poezie); Premiul „Nicolae Diaconu” (critică); Premiul „Arthur Bădița” (poezie); Premiul pentru promovarea atelierului de poezie în media (4 premii). În cadrul evenimentului va avea loc un podium poetic, precum și recitaluri semnate de maestrul Mircea Suchici, la violoncel și folkistul Florin Paul Camen. Vor fi lansate revistele „Miracol de Brădiceni” și „Ceașca de Cafea”.

Participanți din întreaga țară

Premiile „Serile la Brădiceni” sunt destinate participanților din întreaga țară. Asta, în timp ce Premiile „Nicolae Diaconu” și „Arthur Bădița” sunt destinate doar participanților locali. Premiile pentru promovarea atelierului de poezie sunt destinate personalitaților culturale care ajută la promovarea și mediatizarea acestui eveniment. Toate premiile sunt acordate de Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Gorj.

Atelierul este deschis pentru participare tuturor poeților și criticilor literari, indiferent de vârstă sau naționalitate. Juriul Atelierului va fi compus din personalități recunoscute în domeniul literar și cultural, membrii ai Uniunii Scriitorilor din România. Ceremonia de premiere va avea loc pe data de 8 septembrie 2023, la Căminul Cultural din Brădiceni (Peștișani), începând cu ora 12.30. Biserica monument istoric din Brădiceni se poate vizita de către participanți începând cu ora 12.00.

Participanții își cedează drepturile asupra lucrărilor trimise în cadrul Atelierului pentru a fi folosite în scopuri de promovare și documentare a evenimentului. Organizatorii își rezervă dreptul de a modifica regulamentul în caz de necesitate, cu informarea prealabilă a participanților. Prin participarea la Atelierul Național de Poezie și Critica Poeziei „Serile la Brădiceni”, participanții își exprimă acordul cu toate prevederile prezentului regulament.

Citeşte şi: Bărbat reclamat la poliție de soție că s-a urcat beat la volan

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS