25.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjVânzarea Bazei de tratament de la Săcelu, blocată

Vânzarea Bazei de tratament de la Săcelu, blocată

Există probleme în ceea ce privește valorificarea de către Complexul Energetic Oltenia a Bazei de Agrement și Tratament de la Săcelu. Potrivit lui Daniel Burlan, fostul manager al CEO, administratorul bazei, sunt probleme în ceea ce privește suprapunerea unor suprafețe de teren. Astfel, se întârzie procesul de vânzare a activelor de la Săcelu. Potrivit lui Daniel Burlan, ca urmare a problemelor de natură funciară procesul de valorificare este blocat în momentul de față. „Baza de la Săcelu este scoasă la vânzare de anul trecut. În momentul de față acest proces trenează, pentru că sunt probleme în ceea ce privește unele suprapuneri de teren. În restul totul este evaluat și scos la vânzare. Dorința companiei este de a vinde totul la pachet și nu de a vinde pe bucăți. Ar fi bine ca baza să își continue imediat activitatea și să fie valorificată la potențialul maxim”, a declarat Daniel Burlan, actual director de vânzări al CEO și fost manager al companiei energetice.

Este scoasă la vânzare

Activele de la Săcelu, deținute de CEO, au fost scoase de anul trecut la vânzare. Măsura valorificării activelor de la Săcelu este parte din Planul de Restructurare al CE Oltenia notificat Comisiei Europene în 4.12.2020, revizuit în iunie 2021 și completat în decembrie 2021. Comisia Europeană a aprobat la data de 26.01.2022 planurile României de a acorda CE Oltenia un ajutor de restructurare. Măsura va permite Complexului Energetic Oltenia să își finanțeze Planul de Restructurare. CEO a scos la vânzare atât clădirile din zonă, cât și terenurile și luciul de apă.
„Vânzare activelor non-core, disponibilizabile ale CEO, constând în imobile, dotări mijloace fixe și terenurile aferente:

  • Teren aferent imobilului „Bază de tratament”, în suprafață de 3.253,92 mp;
  • Teren aferent activului „Plajă împreună cu bazinele de apă minerală”, în suprafață de 10.147,00 mp;
  • Teren aferent activului „Centrală termică, spălătorie și parcare”, în suprafață de 1.772,90 mp și aferent fostului activ „Vila 3 și Vila 6”, în suprafață de 416,78 mp;
  • Teren aferent imobilului „Bloc de garsoniere”, în suprafață de 1.552,21 mp;
  • Teren aferent imobilului „Cantină Restaurant”, în suprafață de 561,00 mp”, conform Complexului Energetic Oltenia.

Stațiunea balneoclimaterică de la Săcelu, deținută de Complexul Energetic Oltenia, a fost plină de gorjeni în week-end. Mii de persoane au trecut pragul stațiunii turistice la finalul săptămânii trecute. Sunt sute de șezlonguri și zona de agrement este pregătită să îi primească pe beneficiari. Bazinele au ape minerale benefice pentru organism.

Citeşte şi: Șoferiță din Gorj, implicată într-un grav accident rutier. A povestit prin ce a trecut

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS