17.9 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorj: Urşii şi-au făcut apariţia în zona unor gospodării

Gorj: Urşii şi-au făcut apariţia în zona unor gospodării

Urşii şi-au făcut apariţia în zona unor gospodării din Gorj. Localnicii au sunat la 112 pentru a anunţa prezența urșilor în apropierea zonelor locuite.

Jandarmii gorjeni au fost solicitați să intervină în localitățile Baia de Fier, Bumbești-Jiu, Alimpești și Prigoria. Jandarmii au acţionat pentru prevenirea și combaterea atacurilor exemplarelor de urși asupra populației sau a bunurilor. și alungarea acestora prin utilizarea mijloacelor acustice și vizuale.

În anii anteriori au fost solicitări și din alte localități din județ, cum ar fi Schela, Turcinești. Împreună cu celelalte instituții cu responsabilități s-a intervenit inclusiv pentru tranchilizarea și relocarea urșilor.

„La primirea unui apel SNUAU, echipa de intervenție a Jandarmeriei Gorj este direcționată imediat către locul solicitării pentru a lua măsuri de siguranță a cetățenilor. Se delimitează zona și se desfășoară activități specifice pentru îndepărtarea animalului sălbatic.

  • nu se apropie de animalele sălbatice,
  • să se îndepărteze de zona de pericol,
  • să sesizeze de urgență autoritățile competente prin SNUAU 112”, a declarat Alin Ivan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Gorj.

Citeşte şi: (VIDEO) 37 de oameni, răniți în explozia din Paris

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS