12.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjConsiliul Concurenței a avizat construirea grupului pe gaze naturale de la Termocentrala Ișalnița

Consiliul Concurenței a avizat construirea grupului pe gaze naturale de la Termocentrala Ișalnița

Consiliul Concurenţei a autorizat operațiunea prin care Complexul Energetic Oltenia S.A. și Alro S.A. intenționează să creeze împreună o companie pentru a realiza o centrală electrică cu ciclu combinat pe gaz natural (CCGT) la Ișalnița, în județul Dolj.

Complexul Energetic Oltenia S.A., deținut de statul român. Își desfășoară activitatea în domeniul mineritului, al producerii de energie electrică pe bază de combustibili fosili și al furnizării de energie termică la nivel local.

Alro S.A. este o companie specializată în producția de aluminiu primar și procesat, cu operațiuni în România, China și Sierra Leone. Compania are o unitate de producere a aluminiului în Slatina și deţine şi combinatul de alumină Alum SA. din Tulcea.
În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

CEO și Alro Slatina vor înființa o societate mixtă

Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naționale de concurenţă, după eliminarea informațiilor cu caracter confidențial, conform unui comunicat. CEO și Alro Slatina vor înființa o societate mixtă care va construi un grup pe gaze naturale de 850 de MW. Acesta va înlocui cele două grupuri pe cărbune existente la Termocentrala Ișalnița. Investiția este prevăzută în Planul de restructurare al CEO, aprobat de Comisia Europeană.

Citește și: Rapperii care au înjurat copiii pe Stadionul Municipal din Târgu Jiu, amendați

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS