7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorj: Lucrări în școlile afectate de seisme

Gorj: Lucrări în școlile afectate de seisme

Inspectoratul Școlar Județean Gorj a prezentat stadiul lucrărilor la unitățile de învățământ afectate de seismele din luna februarie a acestui an.

În total au fost înregistrate peste 2.100 de cutremure. Cel mai mare a fost însă de 5,7 grade pe scara Richter și a avut epicentrul în comuna Runcu. Marcela Mrejeru, inspectorul școlar general din județul Gorj, a declarat că a început reconstrucția Școlii din Arcani, una din cele mai afectate de cutremure.

A fost finalizată și expertiza la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu”, din Târgu Jiu. În baza expertizei va fi întocmit proiectul tehnic în baza căruia va fi consolidată clădirea afectată de cutremure. Se lucrează în continuare la clădirea care adăpostește Liceul din Tismana. Bugetul este de 4,7 milioane de lei. Etajul imobilului a fost grav afectat de seisme. Elevii au fost relocați la alte unități din oraș. Totodată, se ia în calcul demolarea Grădiniței numărul 13 din Târgu Jiu, de lângă Grădinița „Vis de Copil”. Imobilul este construit pe structură din lemn și a fost serios afectat de cutremurele din luna februarie a acestui an. Demolarea, dacă va fi luată în calcul va fi urmată de reconstrucție. Este vorba de un corp nou de clădire care va fi înglobat în Grădinița „Vis de Copil” .

Reparații urgente la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu”

Totodată, Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” va beneficia în perioada următoare de reparații de urgență în anumite spații de curs și administrative. Este nevoie de reparații interioare pentru ca spațiile de învățământ să poată să fie folosite în continuare pentru derularea activităților de învățământ și a examenelor naționale.

Bugetul alocat pentru lucrările de urgență la interior este de 124.000 de lei. Ulterior, după încheierea anului școlar, se va trece la reabilitarea clădirii afectată de seismele din luna februarie. De altfel, recent a fost realizată și o expertiză a clădirii, în vederea întocmirii unui proiect în baza căruia va fi realizată reabilitarea imobilului. Acesta este vechi de peste o sută de ani și este înregistrat ca monument istoric.

Citește și: Gorj: Un bărbat băut a intrat cu scuterul în autospeciala de poliție

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS