10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCEO e în restructurări, dar angajează șefi

CEO e în restructurări, dar angajează șefi

Complexul Energetic Oltenia (CEO) este într-un amplu program de restructurare, dar încadrează șefi. Este cazul Consiliului de Supraveghere (CS) al companiei energetice.

Anul trecut a fost demarată o procedură de selecție de personal pentru posturile din Consiliul de Supraveghere. Procedura a fost prelungită până în anul 2023. Firma de recrutare angajată de Ministerul Energiei să găsească șefi pentru companie a întocmit la începutul acestei primăveri o listă scurtă cu persoanele recrutate pentru posturile de conducere din Complexul Energetic Oltenia, companie deținută de către stat.

Lista scurtă cuprindea câteva persoane, în jur de 6, cam câte posturi trebuie să fie ocupate prin selecție în baza OUG 109, privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice. Lista s-a triplat între timp și foarte mulți specialiști sau nespecialiști aspiră la indemnizațiile de șefi din Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia.

Depun scrisori de intenție

Numirile nu au avut încă loc, iar în această perioadă are loc depunerea scrisorilor de intennție de către persoanele selectate în vederea numirii în Consiliul de Supraveghere. În scrisoarea de intenție trebuie să fie nominalizate obiectivele și consemnată viziunea candidatului cu privire la managementul Complexului Energetic Oltenia. Viziunea cu privire la management nu prea poate să fie una originală, având în vedere că la nivelul CEO este aprobat de către Comisia Europeană un Plan de restructurare și decarbonare.

Acesta a fost introdus pentru eficientizarea companiei energetice, în schimbul ajutoarelor financiare de stat primite de către Complex pentru achiziția certificatelor de CO2. Practic, noii șefi vor trebui să implementeze Planul de restructurare. Acesta prevede închiderea de grupuri energetice și cariere miniere, precum și reducerea masivă a numărului de angajați. De asemenea, trebuie să fie înființate 8 parcuri fotovoltaice de peste 725 de MW și două grupuri pe gaze naturale cu o putere totală de 1.200 de MW, la Turceni și la Ișalnița.

Sunt 7 posturi în CS

Este de amintit că în cadrul ședinței de la jumătatea acestei luni, Consiliul de Supraveghere a luat act de renunțarea lui Adrian Dăianu la contractul de mandat încheiat cu Societatea Complexul Energetic Oltenia SA. Adrian Daianu a ocupat funcția de membru al CS al CE Oltenia în intervalul 28.09.2022 – 12.05.2023.
Actuala componență a Consiliului de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia este:

  • Marcoci Alexandru – președinte
  • Georgescu Petre Mădălin
  • Predescu Șerban
  • Eftenoiu Mădălin Cornel
  • Zaharia Alexandru
  • Marinescu Constantin Adrian
    De precizat că sunt 7 posturi în componența Consiliul de Supraveghere. Doar pentru 6 se face selecție, iar al șaptelea membru este numit direct de Fondul Proprietatea, care este acționar al CEO.

Citește și: Serviciul Ridicări Auto a intrat în colaps financiar și ar putea să fie sistat

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS