10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjUCB își face Laborator inteligent de procesare a plantelor medicinale

UCB își face Laborator inteligent de procesare a plantelor medicinale

Universitatea „Constantin Brâncuși”(UCB) din Târgu Jiu își deschide un Laborator inteligent pentru procesarea alimentelor. Este vorba de echipamente specifice de analiză și procesare a fructelor, legumelor și plantelor medicinale. Bugetul pentru achiziția laboratorului inteligent este de aproape 700.000 de lei. Finanțarea este asigurată prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

„Scopul este achiziţia unor linii tehnologice cu echipamente specifice pentru dotarea Laboratorului inteligent – procesarea fructelor, legumelor și plantelor medicinale, pentru derularea proiectului PNRR „Dezvoltarea infrastructurii digitale a UCB în vederea pregătirii pentru meseriile viitorului” prin Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu.

Bunurile ce urmează a fi achiziţionate sunt 4 linii tehnologice cu componentele lor: 1.Linie tehnologică de dozare pudre, produse granulare, fructe și legume uscate, plante aromatice și medicinale 2.Linie automată de obținere și îmbuteliere sucuri din fructe și legume 3.Linie deshidratare fructe și legume 4.Linie tehnologică de obținere băuturi distilate și uleiuri eterice +Licențe: software tehnologic inclus+Servicii: instalare echipamente, instruire personal pentru utilizare echipamente tehnologice specifice incluse.”, conform Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu.

Citeşte şi: Accident cu trei autovehicule implicate, în Drobeta Turnu Severin

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS