13.7 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjStudenții UCB s-au întâlnit cu deținuții din Penitenciarul Târgu Jiu

Studenții UCB s-au întâlnit cu deținuții din Penitenciarul Târgu Jiu

Studenții UCB s-au întâlnit cu deținuții din Penitenciarul Târgu Jiu. Penitenciarul Târgu Jiu a fost luni gazda unei întâniri dintre 28 de studenți ai Facultății de Drept din cadrul Universității ”Constantin Brâncuși” și 21 de deținuți aflați în custodia Penitenciarului Târgu Jiu.

Studenții au avut posibilitatea să interacționeze cu deținuții și cu personalul penitenciarului, în cadrul dezbaterii intitulate ”Despre lege și nu numai”. Scopul activității a fost acela de a se familiariza cu aspectele practice ale dreptului execuțional penal, cu mediul carceral și cu populatia aflată în detenție și implicarea detinuților în viața comunității locale, ca parte activă a acesteia.

Activitatea se înscrie într-o serie amplă de demersuri educative

Activitatea se înscrie într-o serie amplă de demersuri educative și de reintegrare socială. Aceste sunt desfășurate de specialistii din cadrul Serviciului Reintegrare Socială. În ultima perioadă s-au derulat mai multe activități în colaborare cu parteneri din comunitatea locală.

Nouă deținuți au participat la Bursa Locurilor de Muncă, desfășurată vineri, 12 mai. 16 deținuți au participat la activitatea ”Pași către familia de acasă” derulată în colaborare cu Biserica Maranată. 16 deținuți au participat la un pelerinaj la Sfânta Mănăstire ”Sfântul Ioan Botezătorul” Cămărășeasca Târgu Cărbunești .
„Prin aceste activităţi se urmăreşte conştientizarea deținuților cu privire la faptul că sunt parte a societății și trebuie să-și exercite rolul în cadrul acesteia. De asemenea, se urmăreşte sensibilizarea comunităţii cu privire la eforturile de reintegrare în societate a persoanelor aflate în detenţie și crearea unor punţi de legătură între populaţia carcerală şi comunitatea locală”, conform Penitenciarului Târgu Jiu.

Citeşte şi:A 43-a ediție a Festivalului internațional de literatură Tudor Arghezi, la Cărbunești

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS