20.6 C
Craiova
sâmbătă, 27 iulie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorj: Zonele afectate de cutremure, verificate cu ajutorul dronelor

Gorj: Zonele afectate de cutremure, verificate cu ajutorul dronelor

Zonele afectate de cutremure, verificate cu ajutorul dronelor de către Serviciul Public Salvamont Gorj.

Serviciul Salvamont Gorj demarează azi activitatea de analiză cu ajutorul dronelor a posibilelor efecte ale cutremurelor produse în zona montană.

Prima acțiune va avea loc în zona Cheile Sohodolului, din comuna Runcu. Vor fi analizate eventuale roci de mari dimensiuni dislocate de pe versanți care ar putea fi instabile și, la un nou cutremur, să cadă în zonele de acces.

„Acțiunea va continua și în perioada următoare. Vor fi analizate zone ample din sectorul montan sudic al masivului Vâlcan, zone în care au fost întregistrate cutremurele, respectiv zona dintre Schela și Peștișani. Acțiunea este inițiată și susținută de către Consiliul Județean Gorj. Va fi realizată de către Serviciul Salvamont Gorj împreună cu specialiști din cadrul Vodafone România – partenerul de tehnologie al Salvamont România și beneficiază de sprijinul Primăriei Runcu.

Această activitate de analiză nu dorește să se substituie activității altor instituții cu atribuții în domeniu. Are doar un caracter de analiză locală. Autoritățile publice pot afla situația din teren. Pot lua măsurile necesare pentru a-i proteja pe cei care merg pe munte”, a declarat Sabin Cornoiu, șeful Salvamont Gorj.

Județul Gorj a fost afectat în ultimele două luni de peste 1.500 de seisme.

Citește și: Teatrul Colibri pregătește un week-end cu povești la sediu și în parc

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS