17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjTribunalul anunță verdictul în dosarul șefei Bibliotecii Județene Gorj

Tribunalul anunță verdictul în dosarul șefei Bibliotecii Județene Gorj

Tribunalul Gorj a programat pentru luni pronunțarea în dosarul civil care a vizat-o indirect și pe fosta directoare a Bibliotecii Județene, Olimpia Bratu.

Aceasta și-a pus capăt zilelor săptămâna trecută și a motivat gestul într-un bilet în care a fost invocat procesul respectiv. Este vorba de un proces civil în care se solicită plata unor daune morale, de către familia unui copil care a participat la o acțiune organizată anul trecut de către Biblioteca Județeană Gorj, în Parcul Central, din Târgu Jiu, și a fost rănit la o mână. O creangă s-a rupt dintr-un copac și a căzut peste mâna copilului de 10 ani. Acesta se afla cu bunica în parc pentru a participa la acțiunea organizată de Biblioteca Județeană pentru elevi, în timpul vacanței de vară. Băiatul a suferit o fractură, însă a ajuns la spital, unde a beneficiat de îngrijiri medicale.

S-a ajuns la instanță

Familia elevului a decis să apeleze la instanța de judecată și să ceară plata unor daune morale. Acțiunea este îndreptată împotriva a trei instituții.

Acestea sunt: Biblioteca Județeană „Christian Tell” din Târgu Jiu, organizatorul evenimentului, Edilitara Public, administratorul Parcului Central și Primăria Târgu Jiu, deținătorul celui mai mare parc din municipiu. În același timp, polițiștii gorjeni au început anul trecut o anchetă pentru a stabili ce s-a întâmplat. Săptămâna trecută dosarul de cercetare penală, începută in rem, a fost conexat dosarului civil cu soluția că fapta nu se confirmă, potrivit unor surse judiciare. Nu se cunoaște dacă directoarea Bibliotecii aflase decizia respectivă. Cert este că nu a mai așteptat finalul procesului civil și și-a pus capăt zilelor. A fost găsită în biroul de la Biblioteca Județeană de către unul dintre paznici. Acesta a și anunțat poliția.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS