20.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjStații de încărcare prin PNRR pentru doar 2 maşini electrice existente în Bălăneşti

Stații de încărcare prin PNRR pentru doar 2 maşini electrice existente în Bălăneşti

Unul dintre primarii din județul Gorj este nemulțumit de posibilitățile de investiții oferite în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență.

Este vorba de proiecte precum, stații de încărcare pentru vehicule electrice, stații de autobuz inteligente sau piste de bicicletă. Ovidiu Pungan, primarul din Bălănești, a declarat că autoritățile locale au alte nevoi pentru comunități. Încă sunt restanțe la utilitățile de bază.

„Se propun proiecte care nu prea au legătură cu realitățile din teren. Sunt bune și acele proiecte, dar eu sunt pus în situația de a face stații inteligente de autobuz și avem drumul plin de gropi. Apoi piste pentru biciclete. Se dau sătenii cu bicicleta. Mai sunt proiecte pentru stații de încărcare a vehiculelor electrice și noi avem două mașini electrice în comună. Dar depunem și noi proiecte, ce să facem. Avem depus un proiect pe digitalizarea primăriei și de trei luni ne tot cer la clarificări.”, conform primarului din Bălănești.

Așteaptă de 3 ani să vină gazele

O prioritate pentru comuna Bălănești ar fi o rețea de alimentare cu gaze naturale. Ovidiu Pungan a precizat că sunt importante pentru viitor și celelalte investiții susținute de finanțările prin Planul Național de Redresare și Reziliență, însă prioritate sunt în continuare investiții în rețele de apă și canal, gaze naturale sau reabilitări de drumuri.

Ovidiu Pungan, primarul din Bălănești
Ovidiu Pungan, primarul din Bălănești

„Gazul e o poveste în comuna Bălănești. Așteptăm de trei ani să ajungă conducta și la noi. Așa merg investițiile în țara noastră. Au trecut peste 30 de ani și nu știu ce s-a făcut și ce nu s-a făcut în anumite localități de către primarii care au fost, dar încă mai sunt restanțe în ceea ce privește alimentările cu apă, canal, gaze naturale. Acestea ar trebui să fie finanțate cu prioritate. Eu fac stații de autobuz, dar drumul rămâne cu gropi. Fac stații de încărcare și am acum doar două mașini electrice în comună. Adică sunt niște realități de care ar trebui să ținem cont”, a mai declarat primarul din Bălănești, Ovidiu Pungan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS