25.1 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCentru ISU și piață nouă pentru Novaci

Centru ISU și piață nouă pentru Novaci

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Gorj va beneficia de un centrul în orașul Novaci. În aceeași clădire își vor desfășura activitatea Salvarea și Jandarmeria.

Potrivit primarului din Novaci, Dumitru Leuștean, a fost predat amplasamentul pentru construcția centrului, precum și pentru modernizarea pieței agroalimentare din oraș. „În săptămâna care s-a încheiat a avut loc predarea amplasamentului către firma de proiectare și execuție a lucrărilor pentru următoarele obiective: Modernizarea și dotarea pieței agroalimentare a orașului Novaci, având ca termen pentru proiectare 3 luni și 10 luni pentru execuție. Construcție și dotare centru I.S.U., Salvare și Jandarmerie pentru orașul Novaci, având ca termen de proiectare de 3 luni și o perioada de 12 luni pentru execuție.”, conform primarului din Novaci, Dumitru Leuștean.

Nu vrea să mai gestioneze rețeaua de iluminat public

Primăria din Novaci caută în această perioadă și un operator căruia să îi concesioneze rețeaua de iluminat public. Delegarea gestiunii a fost aprobată de către autoritățile locale și este în derulare o licitație privind serviciile de întreținere a iluminatului public. Se dorește ca de anul viitor un operator de specialitate să gestioneze rețeaua de iluminat din Novaci. Bugetul este de 8.618.998 de lei. Contractul va fi încheiat pe o perioadă de 60 de luni. „Obiectul prezentei concesiuni este realizarea unui sistem de iluminat unitar și eficient care să corespundă cerințelor de trafic, eficientă, etc și care presupune următoarele lucrări:

  • Întreținerea – menținerea sistemului de iluminat public existent în Orașul Novaci.
  • Garantarea permanenței în funcționare a iluminatului public.
  • Modernizarea sistemului de iluminat public care conține: modernizarea a 15 puncte de aprindere; extinderea iluminatului stradal-rutier la cererea autorității contractante; extinderea iluminatului ornamental la cererea autorității contractante; modernizarea sistemului de iluminat arhitectural la cererea autorității contractante;
  • Realizarea iluminatului ornamental festiv de sărbători ( la cererea autorității contractante). Prin delgarea serviciului de iluminat public se va urmări realizarea unui raport calitate/cost cât mai bun pentru perioada de derulare a contractului de concesiune și un echilibru între riscurile și beneficiile asumate prin contract.
    Structura și nivelul tarifelor practicate vor reflecta costul efectiv al prestației și vor fi în conformitate cu prevederile legale”, conform Primăriei Novaci.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS