10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalFonduri europene pentru transport complet electric în orașul Novaci

Fonduri europene pentru transport complet electric în orașul Novaci

Orașul Novaci va beneficia de autobuze electrice. Vor fi construite și stații pentru încărcarea autobuzelor electrice.

Investiția se derulează în cadrul proiectului „Realizarea rețelei de transport public de călători în orașul Novaci, județul Gorj”. Licitația are o valoare de peste 7,2 milioane de lei și este programată la finalul acestui an, respectiv pe 28 decembrie. „Obiectivul principal al contractului este furnizarea în cadrul proiectului „Realizarea rețelei de transport public de călători în orașul Novaci, județul Gorj”, cu respectarea legislaţiei în vigoare şi a regulamentelor comunitare.

Prezenta achiziție vizează furnizarea a 4 autobuze electrice noi pentru transportul urban, respectiv furnizarea, montarea și punere în funcțiune a 2 stații de încărcare lente și 2 stații de încărcare rapide în cadrul proiectului „Realizarea rețelei de transport public de călători în orașul Novaci, județul Gorj” depus prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020 Axa prioritară 3 Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiții 4e Promovarea unor strategii cu emisii scăzute de dioxid de carbon pentru toate tipurile de teritorii, în special pentru zonele urbane, inclusiv promovarea mobilității urbane multimodale durabile și a măsurilor de adaptare relevante pentru atenuare, Obiectivul Specific 3.2 Reducerea emisiilor de carbon în zoele urbane bazată pe planurile de mobilitate urbană durabilă. Valoarea estimata fără TVA: 7,209,254.40;”, conform Primăriei din Novaci.

Primăria vrea și transport pe cablu între Novaci și Rânca

Primăria din Novaci și-a propus să construiască și o telegondolă între oraș și stațiunea montană Rânca. Astfel, se va reduce substanțial numărul autovehiculelor care vor urca în zona montană la pensiuni și cabane. În orașul Novaci va fi amenajată o parcare cu sute de locuri, iar telegondola în va transporta pe turiști la cazare în zona turistică Rânca.

Prin urmare, se vor evita blocajele care apar în special în perioada sezonului rece. Telegondola le va oferi turiștilor acces la peisajele din zona montană și va reprezenta și un mijloc de transport nepoluant, prin folosirea de energie electrică. Se caută finanțare pentru materializarea investiției respective.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS