17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAteliere de pictură „Din dragoste pentru Brâncuși II!”

Ateliere de pictură „Din dragoste pentru Brâncuși II!”

Asociația pentru Democrație Educație Respect organizează la Târgu Jiu în perioada 1 iulie – 30 octombrie proiectul „Din dragoste pentru Brâncuși II!”.

Aflat la a doua ediție, proiectul îşi propune să organizeze 5 ateliere de pictură și lecții interactive despre moștenirea lăsată de marele sculptor Constantin Brâncuși. Acest proiect este finanţat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland România şi implementat de Asociaţia Act for Tomorrow. Scopul proiectului îl constituie cunoașterea și aprecierea patrimoniului brâncușian de către copii din județul Gorj. Principalele obiective urmărite prin implementarea proiectului sunt: creșterea gradului de
informare privind operele brâncușiene; dezvoltarea pasiunii pentru pictură și cultură; promovarea petrecerii timpului liber în natură.

200 de copii implicați

Beneficiarii direcți ai proiectului sunt minim 200 copii din județul Gorj. În perioada 1 iulie – 30 octombrie 2022, vor avea loc o serie de activități destinate grupului țintă. Este vorba de ateliere de pictură, având ca subiect operele brâncușiene de la Târgu Jiu organizate sub îndrumarea unui profesor de desen ajutat de voluntari ADER (1.07 -30.10.2022).

Cele 5 ateliere de pictură se vor desfășura în Târgu Jiu, lângă principalele opere brâncușiene (Masa Tăcerii, Poarta Sărutului, Coloana Infinitului). Vor mai avea loc lecții interactive „Brâncuși al nostru!” (1.07 -30.10.2022) ce se vor desfășura concomitent cu atelierele de pictură. Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultura. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro.

Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale/ de inițiativă. Alte informaţii relevante sunt disponibile pe pagina Facebook a Asociației pentru Democratie Educatie Respect în secțiunea Evenimente: https://www.facebook.com/ADERTarguJiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS