10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorj: Lucrările la rețeaua de troleibuz sunt blocate

Gorj: Lucrările la rețeaua de troleibuz sunt blocate

Autoritățile din Târgu Jiu sunt nemulțumite de modul în care se desfășoară lucrările de modernizare a rețelei de transport pe cablu în municipiu.

Este rețeaua de troleibuze pentru care au fost alocate mai multe milioane de euro în vederea reabilitării și modernizării. Viceprimarul din Târgu Jiu, Bogdan Bejinaru, a declarat că nu este mulțumit de modul în care au fost demarate lucrările la rețea. Una din problemele apărute se referă la înlocuirea stâlpilor metalici folosiți ca suport pentru firul de contact. Nu se găsesc 187 de stâlpi metalici, care trebuie să fie proiectați la anumite cote. Și iluminatul public este legat de investiția de modernizare a rețelei de troleibuze.

„Eu nu sunt mulțumit de cum se derulează lucrările la rețeaua de troleibuze. Este o companie mare care a câștigat contractul și aveam alte așteptări. Din câte am aflat, nu ar avea de unde să cumpere stâlpii metalici. Sper ca lucrurile să se schimbe. Stâlpii metalici noi susțin și rețeaua de iluminat nouă. Un proiect depinde de altul”, a declarat Bogdan Bejinaru, viceprimarul din Târgu Jiu. Proiectul vizează reabilitarea rețelei de contact pe o distanță de 13,6 kilometri; amenajarea și modernizarea depoului Transloc. De asemenea, au fost achiziționate sau sunt în curs de cumpărare 35 de troleibuze noi, o parte fiind cu autonomie.

Buget și pentru Centrul infotrafic

Viceprimarul din Târgu Jiu, Bogdan Bejinaru, a mai spus că a fost depusă o ofertă pentru construirea Centrului infotrafic de la Târgu Jiu. Este singura ofertă înregistrată de autoritățile locale și aceasta urmează să intre în analiză, potrivit reprezentanților Primăriei Târgu Jiu. Centrul infotrafic de la Târgu Jiu este evaluat la mai multe milioane de euro.

Bugetul total pregătit depășește 8,5 milioane de euro, în baza unei finanțări aprobate de Ministerul Dezvoltării. Va fi construit şi un Centru infotrafic, în partea de sud a municipiului Târgu Jiu. Acesta va monitoriza traficul rutier şi pietonal în municipiu. În urma realizării investiţiei, se va introduce un sistem automat de eliberare şi verificare a biletelor pentru mijloacele de transport în comun.

Va exista şi semaforizare „la buton“ pe toate rutele Transloc. Proiectul mai vizează construirea a 47 de staţii moderne de călători, care vor beneficia de camere video şi panouri de informare. Vor mai fi montate în diferite zone din oraş opt staţii cu automate pentru vânzarea tichetelor de călătorie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS