11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjStand pentru ucraineni la Bursa generală a locurilor de muncă

Stand pentru ucraineni la Bursa generală a locurilor de muncă

La Bursa generală a locurilor de muncă din Târgu Jiu va fi disponibil un stand și pentru refugiații din Ucraina. Sunt zeci de refugiați și în județul Gorj. Astfel, în vederea creşterii gradului de ocupare a forţei de muncă în rândul persoanelor în căutarea unui loc de muncă, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă( AJOFM) Gorj va organiza în data de 20 mai, începând cu ora 10.00, în Târgu Jiu, la parterul clădirii din Campusul Studenţesc Debarcader al Universităţii „Constantin Brâncuşi”, Bursa generală a locurilor de muncă. P

Până la această dată au confirmat participarea la această bursă 54 angajatori din 112 angajatori contactați care oferă un număr total de 700 locuri de muncă, pentru diverse meserii. Este vorba de următoarele meserii:

  • zidar,
  • dulgher,
  • fierar betonist, muncitor necalificat, electrician, lăcătuş mecanic, sudor, agent vânzări, agent securitate, ospătar, stivuitorist, operator roboţi, operator maşini, lucrător comercial, lucrător gestionar, tehnician mentenanţă, mecanic auto, cameristă, barman, bucătar, patiser, cofetar, contabil, vopsitor indistrial, operator calculator, etc.

Doar 13 posturi pentru studii superioare

Pentru persoanele cu studii superioare: inginer mecanic, inginer industria alimentară, economist, consilier economic, inginer automatist, specialist în domeniul calității, specialist marketing, inginer construcții civile, industriale și agricole, logistician gestiune flux, inginer electroenergetică. Atât persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă care se angajează cu normă întreagă în perioada în care sunt înregistraţi la AJOFM Gorj, cât şi angajatorii care au locuri de muncă disponibile pot beneficia de sprijin financiar oferit în condițiile Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă. Șefii AJOFM Gorj speră ca până vineri numărul locurilor de muncă oferite să treacă de o mie.

550 de locuri de muncă și în străinătate

Vor fi disponibile și locuri de muncă în afara țării. În prezent în baza de date EURES 550 locuri de muncă.

Cele mai multe sunt în Belgia, 155 locuri ca muncitor necalificat în agricultură, Finlanda 143 locuri de muncă pentru lucrător agricultură, personal curățenie, Germania 60 locuri de muncă în domeniile tăietor de carne și lucrător în producție, educatoare/educator, muncitor calificat în construcții pentru infrastructura de transport , ospătar, bucătar , lucrător în bucătărie.

Norvegia oferă 57 locuri de muncă pentru mecanic biciclete, frizer, montator calificat bucătărie și amenajări interioare, tâmplar, mecanic auto – vehicule ușoare sau grele, vopsitor auto, bucătar, ospătar, sudor, frizer.

Irlanda și Danemarca oferă locuri de muncă în domeniul îngrijirii persoanelor, Malta pentru manager proiect, coordonator în domeniul acvaculturii, biolog marin, iar Olanda pentru constructor corturi, legumicultor, culegător zmeură și îngrijitor animale. Conform AJOFM Gorj, în prezent rata șomajului în Gorj este 2,75%, adică peste 3700 de șomeri ,în scădere față de martie și de perioada similară a anului trecut.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS