19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAutoritățile iau în calcul rezilierea contractului de reabilitare a Căii Eroilor

Autoritățile iau în calcul rezilierea contractului de reabilitare a Căii Eroilor

Autoritățile din Târgu Jiu iau în sfârșit în calcul rezilierea contractului încheiat cu firma care reabilitează Calea Eroilor.

În fapt este vorba de o subcontractare a lucrărilor realizată încă de la început de către titularul contractului. Proiectul de reabilitare a intrat în al treilea an, deși lucrările ar fi trebuit să fie finalizate în 9 luni de zile. Au și existat declarații în acest sens din partea autorităților locale. Inițial, vina ar fi fost a pandemiei și a restricțiilor care au îngreunat aducerea de muncitori și derularea lucrărilor. Ulterior, s-a putut constata că totul a mers foarte greu, iar utilajele și muncitorii nu prea existau. S-a apelat la o altă societate care a subcontractat lucrările. Au existat și neînțelegeri legat de decontarea anumitor sume. Cert este că niciun termen de finalizare a contractului nu a fost respectat.

Au prelungit contractul, iar acum regretă

Autoritățile din Târgu Jiu au decis anul trecut să prelungească înțelegerea cu actuala firmă. A fost semnat un act adițional. Noul termen de finalizare a lucrărilor este 30 iunie 2022. Nu mai este mult până luna viitoare și a rămas de executat ce era mai dificil. Este vorba de lucrările de finețe, respectiv montarea pavelelor din granit și bazalt. Au fost montate pavele pe un tronson în dreptul Bibliotecii Județene, însă calitatea lasă de dorit, respectiv manopera și chiar calitatea materialelor folosite.

De precizat că firma constructoare avea de executat sistemul de canalizare între Biblioteca Județeană Gorj și Biserica „Sfinții Apostoli”, sistemul de iluminat public și montarea pavelelor. Mai mult s-a stat decât s-a lucrat. Astfel că pe cea mai mare parte a tronsonului amintit din Calea Eroilor se află în continuare pietriș și pământ. Strada trece prin fața unor instituții de învățământ a unui hotel, locuințe și se oprește la una din cele mai cunoscute Biserici din municipiu. Bugetul pentru finanțarea lucrărilor este de 2 milioane de euro.

Autoritățile din Târgu Jiu încă mai speră că se va rezolva ceva, însă pentru prima dată iau în calcul și rezilierea contractului și organizarea unei alte licitații. Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a declarat chiar că firma Consiliului Local Târgu Jiu, Edilitara Public ar fi reușit să se achite altfel de sarcini și ar fi reușit să finalizeze contractul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS