10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCulturaÎncepe Festivalul internațional de teatru „Elvira Godeanu” de la Târgu Jiu

Începe Festivalul internațional de teatru „Elvira Godeanu” de la Târgu Jiu

Festivalul internațional de teatru „Elvira Godeanu” debutează vineri la Târgu Jiu.

Principalul organizator al festivalului internațional este Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” din municipiu, autoritățile locale și alte instituții de cultură din municipiu. Pe parcursul a 16 zile la Târgu Jiu se vor afla peste 300 de artiști și personal tehnic din România, Italia, Moldova, Franța, etc. Astfel, festivalul de teatru va fi în premieră internațional și va continua manifestările din anii trecuți organizate sub titulatura Zilele Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu”.

De data aceasta, festivalul are o componentă internațională, o dovadă în acest sens fiind atât numele de pe afișe, cât și instituțiile care au sosit sau își vor trimite reprezentanți în Orașul lui Brâncuși. În total sunt 14 teatre invitate. Sunt programate 10 concerte. Vor mai avea loc lansări de carte, conferințe și expoziții de grafică și afișe de teatru.

Invitații Festivalului internațional

Printre invitații la Festivalul internațional de teatru „Elvira Godeanu” din Târgu Jiu se află: Matei Vișniec, George Banu, Marcel Iureș, Horațiu Mălăele, THEATRE OUVERT-Centre National des Dramaturgies Contemporaines – Franța, iDC – imPerfect Dancers Company – Italia, Teatrul Naţional Cluj-Napoca, Teatrul Odeon București, Teatrul L.S.Bulandra, Teatrul Act, Teatrul de Comedie, Teatrul National Satiricus Ion Luca Caragiale Chișinău, Teatrul „Maria Filotti” Brăila, Teatrul Regina Maria – Trupa Iosif Vulcan Oradea, Teatrul de Stat Constanța, Teatrul National Aureliu MANEA TURDA, Teatrul Dramatic „Fani Tardini” Galați, IRIS – Cristi Minculescu, Valter& Boro, Nicu Alifantis, Mircea Vintila, Adrian Naidin, Emeric Imre și OCRU.

Scriitorul Matei Vișniec, premiat vineri la Târgu Jiu

Iani Gârbaciu, purtătorul de cuvânt al Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu Jiu, a precizat că Festivalul va începe vineri de la ora 20,00 cu spectacolul „Istoria comunismului povestită pentru bolnavii mintal”, după o piesă a dramaturgului Matei Vișniec. „Autorul se va afla în sală și va urca pe scenă la finalul spectacolului.

Va primi Premiul „Elvira Godeanu” pentru întreaga carieră. Vom avea până pe 28 mai zeci de evenimente prin care vom celebra teatrul, dar și arta în general. Sunt multe spectacole pentru care s-au epuizat biletele. Am fi avut nevoie de o sală de spectacole mult mai mare, cel puțin pentru un asemenea eveniment și pentru anumite piese de care publicul este foarte interesat și le va putea vedea ca spectator. Sunt toate premisele să avem o manifestare cultural-artistică de calitate la Târgu Jiu până înspre finalul acestei luni”, a precizat Iani Gârbaciu, purtătorul de cuvânt al Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS