17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjUCB folosește fonduri europene să atragă elevii săraci la facultate

UCB folosește fonduri europene să atragă elevii săraci la facultate

Universitatea „Constantin Brâncuşi” (UCB) din Târgu Jiu derulează în această perioadă proiectul „Echitate în acces – o șansă pentru succes”, finanțat cu fonduri europene.

Obiectivul general al proiectului este facilitarea accesului elevilor din mediile defavorizate la învățământul superior, dezvoltarea capacității de incluziune a studenților aflați în situații de risc și abandon universitar, susținerea tranziției studenților, în special a celor proveniți din medii defavorizate, spre piața muncii, prin desfășurarea unor activități în scopul reducerii abandonului școlar și creșterea nivelului de angajabilitate. Unul dintre obiectivele specifice este acela de realizare a unor activități de promovare la nivelul a 4 licee din mediul rural și orașe sub 10.000 de locuitori din județul Gorj.

5 studenți săraci primesc bani

Universitatea vrea să îi atragă pe elevi către școală și să prevină abandonul studiilor de către studenți. Vor avea loc următoarele proiecte:

  • Promovarea ofertei educaționale, în special pentru elevii din medii defavorizate;
  • Organizarea caravanei „Vrei să fii student? Vino alături de noi! ”, în 4 licee din medii defavorizate;
  • Organizarea evenimentului „U.C.B. – săptămâna porților deschise”;
  • Identificarea a 5 studenți care provin din medii defavorizate și au venit mediu familial sub 500 de lei și acordarea unui sprijin financiar de 1.000 de lei;
  • Organizarea unei competiții studențești „Sunt un învingător”, adresată în special studenților care provin din medii defavorizate, urmând a fi acordate 5 premii, constând într-un kit educațional.

Proiectul cu tiltlul „Echitate în acces – o șansă pentru succes” se desfășoară în perioada aprilie – noiembrie 2022.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS