20.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMașina de ridicări auto va acționa pe timp de noapte pentru a ridica rablele

Mașina de ridicări auto va acționa pe timp de noapte pentru a ridica rablele

Mașina pentru ridicări auto va fi disponibilă de luna viitoare, potrivit edililor din Târgu Jiu și va ridica la început rablele abandonate pe domeniul public.

Este anunțul făcut de Florin Băluță, șeful Poliției Locale Târgu Jiu. Acesta a precizat că programul de ridicări va fi pe timp de noapte pentru rable pentru a nu încurca circulația rutieră pe străzile din municipiu. Sunt între 200 și 300 de rable abandonate pe domeniul public și chiar în parcările dintre blocuri. Mașina de ridicări auto a fost deja cumpărată și se află în dotarea Serviciului ridicări auto.

Acesta va funcționa pe lângă Transloc Târgu Jiu, compania de transport în comun deținută de Consiliul Local. Este deja pregătit un spațiu unde vor fi transportate atât rablele, cât și vehiculele parcate neregulamentar. Taxa de recuperare a vehiculului ridicat este de aproximativ 900 de lei, iar pentru fiecare zi în care este ținută în parcarea municipalității se va achita o taxă de 50 de lei.

Din nou notificări pentru cei cu rable

Florin Băluță, directorul Poliției Locale Târgu Jiu, a declarat că de luna viitoare nu se va trece direct la ridicarea rablelor de pe domeniul public, ci va fi reluat procesul de notificare și de anunțare prealabilă a proprietarilor. Ulterior, dacă nu se va ajunge la o înțelegere se va trece la ridicarea directă a vehiculelor abandonate care ruginesc în parcări sau în diferite locuri de pe domeniul public.

„În curând își va începe activitatea Serviciul ridicări auto și vom avea ca prioritate la început ridicarea tuturor rablelor lăsate pe domeniul public. Sunt destule și în ultimii ani ne-am mai ocupat de ele, în sensul inventarierii și discuțiilor cu proprietarii. Nu am putut finaliza acțiunile noastre în lipsa unei macarale pentru ridicări auto. Acum vom avea posibilitatea să și eliberăm locurile respective. Vom relua desigur procesul de notificare prealabilă pentru a le oferi totuși posibilitatea oamenilor să le ducă în altă parte, unde nu blochează locuri de parcare sau domeniul public”, a precizat Florin Băluță.

Vor să introducă parcometre pentru parcările publice

Anumite parcări publice cu plată de pe raza municipiului Târgu Jiu vor fi prevăzute cu parcometre. Anunțul a fost făcut de Florin Băluță, șeful Poliției Locale Târgu Jiu. Acesta a declarat că din experiența avută până acum cu sistemul de plată cu ajutorul telefonului mobil a rezultat că au mai existat și categorii de conducători auto care s-au aflat în imposibilitatea de a achita taxa de parcare.

Este vorba de cei care nu dețin un telefon performant sau cei care nu au avut la îndemână un astfel de aparat. Cel puțin în anumite zone mai aglomerate vor fi introduse parcometre pentru a se putea achita direct cu bani taxa de parcare. În parcările publice cu plată se găsesc acum mai repede locuri libere, decât în trecut, mai ales că șoferii pot folosi de la 08,00 la 16,00 locurile din parcările de reședință nemarcate 24 de ore din 24.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS