16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDefileul Jiului, plin de sticle cu urină aruncate de șoferi

Defileul Jiului, plin de sticle cu urină aruncate de șoferi

Defileul Jiului se confruntă cu un fenomen care pune în pericol sănătatea publică. Șoferii aruncă sticle cu urină pe geamul autovehiculelor.

Conform reprezentanților Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova, este vorba în principal de conducătorii auto care lucrează pentru firme de transport și care trebuie să ajungă la destinație la o anumită oră. Se presupune că nu mai au timp să mai oprească pe drum, să caute o toaletă, și folosesc sticle. La un moment dat acestea sunt aruncate pe marginea șoselelor.

„Este o situație care deja devine un pericol pentru sănătatea publică. Sunt recipieți, sticle cu urină pe care le strângem din Defileul Jiului. Oamenii noștri au echipament de protecție și mănuși, însă nu este posibil așa ceva. Se face în sticle și se aruncă pe geam direct. Nici măcar la pubele nu sunt lăsate sticlele. Vorbim despre civilizație. Eu cred că vorbim de un pericol pentru sănătatea populației. Este un Parc Național vizitat de foarte multe persoane. Nu mai spun de imagine. Facem un apel să nu mai facă acest lucru”, a declarat Cristi Tudor, reprezentant al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova.
Program de igienizare în Defileul Jiului.

Secția de Drumuri Naționale Târgu Jiu intervine de două ori pe săptămână în Defileul Jiului pentru a face igienizări

Secția de Drumuri Naționale Târgu Jiu intervine de două ori pe săptămână în Defileul Jiului pentru a face igienizări. Este una din zonele intens poluate de către cei care tranzitează DN 66, între Bumbești- Jiu și Petroșani. Foarte mult gunoi este aruncat pe marginea drumului național și înspre albia râului Jiu. De asemenea, deșeuri și mizerie este lăsată și în parcările amplasate de-a lungul principalei artere rutiere care traversează județul Gorj de la nord la sud. Potrivit reprezentanților Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova, programul de igienizare a fost stabilit pentru zilele de luni și vineri. Luni pentru că se adună gunoi după perioada de week-end și vineri pentru că se dorește ca zona să fie curățată pentru turiștii care traversează zonă. Aici se află Parcul Național „Defileul Jiului”, precum și una din cele mai cunoscute mănăstiri din țară, cea de la Lainici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS