17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorjenii merg în alte județe să își cumpere carne de miel

Gorjenii merg în alte județe să își cumpere carne de miel

Gorjenii care nu vor să rămână fără carne de miel de Paște merg și în alte județe. Cele mai bune prețuri sunt de departe în localitatea Baia de Aramă, din județul Mehedinți.

Aici se găsește carne de vițel, de porc, dar și de miel, la prețuri mai mici decât în județul Gorj. Zilele trecute, localnici din Târgu Jiu în principal, dar și din alte localități gorjene au putut să cumpere carne de miel din piețele din Baia de Aramă sau de la crescători cu prețuri cuprinse între 25 și 30 de lei. Sunt prețuri de neîntâlnit în piețele și chiar la producătorii din județul Gorj, cel puțin în aceste zile. La Târgu Jiu de exemplu, abia miercuri se deschide târgul de miei de pe digul Jiului, acolo unde a funcționat și înainte de pandemia de coronavirus. Zona a fost amenajată de către Edilitara Public. Este asigurată apa curentă și toate condițiile pentru un comerț normal.

Prețuri foarte mari deocamdată

Prețurile vehiculate până în momentul de față la nivelul județului Gorj sunt unele foarte mari. Este cazul prețurilor la carnea de miel comercializată la magazine.

Prețurile au ajuns la începutul acestei săptămâni în supermarket și la 55 de lei kilogramul. Cumpărătorii au privit și au mers mai departe. Aproape că nimeni nu s-a atins de carnea de miel scoasă la vânzare în magazine. Cea mai ieftină a fost 49 de lei kilogramul.

Este de așteptat ca în magazine prețul să rămână neschimbat, iar în târgul de miei și la crescători să fie ridicat o perioadă, după care să înceapă să scadă. Dacă la nivelul crescătorilor prețul nu va scădea vor fi cei mai puțini miei de Paște vânduți la nivelul județului Gorj în ultimele decenii. Cumpărătorii așteaptă ca înspre finalul săptămânii să se producă o scădere rezonabilă a prețului, având în vedere că ciobanii vor rămâne cu marfa nevândută.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS