11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjRezervările de Paște la pensiunile din Polovragi abia la 50%

Rezervările de Paște la pensiunile din Polovragi abia la 50%

Turiștii nu se mai înghesuie să închirieze locuri de cazare în pensiunile din stațiunea locală Polovragi pentru perioada sărbătorilor pascale. Prețurile sunt la fel ca anul trecut, atât la cazare, cât și la masă. În pachetul de patru nopți de sărbătorile pascale este inclusă și masa de Paște.

Ana Maria Caralicea, deținătoarea Pensiunii „Cheile Oltețului” din Polovragi, cea mai mare din zonă, susține că turiștii sunt reticenți, din cauza perioadei economice grele, și încep să mai renunțe la vacanțe, cu toate că prețurile au rămas la fel ca anul trecut.

Ana Maria Caralicea are 28 de ani și este cel mai tânăr antreprenor din turismul gorjean. În urmă cu puțini ani a decis să investească în turism. Acum a ajuns să se confrunte cu lipsa turiștilor, deși, până recent. aceștia veneau și din afara țării. Polovragi a devenit recent stațiune turistică de interes local. Acest lucru le-a dat un imbold localnicilor care au dorit să investească în unități de cazare.

Turiștii încep să mai reducă din vacanțe

Turiștii încep să se gândească de două ori înainte de a face o rezervare, deși proprietarii de pensiuni încearcă să nu ridice prețul. Prioritate au început să aibă cheltuielile de zi cu zi și mai puțin vacanțele.

„A fost greu și în perioada pandemiei, dar parcă ne-am mai descurcat cu toate acele restricții. Abia suntem la 50% în privința cazărilor pentru un pachet cu toate mesele incluse, chiar și masa de Paște. Altă dată nu făceam față rezervărilor și abia se mai găseau locuri. Este o perioadă economică foarte grea în care prețurile se schimbă de la o zi la alta și oamenii încep să își facă și ei calcule legat de vacanțe și de cheltuielile pe care și le mai permit. Trebuie făcut ceva pentru ca turismul nu numai să reziste, dar și să producă.

Sunt locuri de muncă pe care le asigurăm, plătim taxe, utilități, asigurăm un consum de produse locale, avem furnizori. Nu putem să ne desfășurăm activitatea fără turiști. La carnea de miel, de exemplu, s-a ajuns la 40 de lei pe kilogram, aici, la producător, în Polovragi, unde ar trebui să fie mai ieftin. Nu știu la ce preț se va ajunge în magazine. Este foarte greu, dar încercăm să rezistăm”, a declarat Ana Maria Caralicea, care administrează Pensiunea „Cheile Oltețului” din Polovragi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS