12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDeșeuri depozitate pe domeniul public la Târgu Jiu

Deșeuri depozitate pe domeniul public la Târgu Jiu

Poliția Locală Târgu Jiu a depistat mai multe zone din municipiu unde erau depozitate deșeuri pe domeniul public.

Polițiștii locali desfășoară permanent acțiuni de verificare pe linia respectării normelor de curățenie în municipiul Târgu Jiu. În luna februarie 2022 au fost constatate mai multe abateri de la aceste norme, fapt pentru care s-au dispus măsuri legale de sancționare.

Polițiștii locali au identificat mai multe persoane care au depozitat pe domeniul public deșeuri provenite din construcții

Pe Aleea Microcolonie din municipiul Târgu Jiu, polițiștii locali au identificat mai multe persoane care au depozitat pe domeniul public deșeuri provenite din construcții sau dezmembrări auto. Persoanele respective și-au luat angajamentul că vor proceda la igienizarea corespunzătoare a terenului și că vor elimina deșeurile prin intermediul unui operator autorizat, potrivit legii, însă, ulterior, două dintre acestea au fost surprinse în timp ce abandonau deșeurile în locuri nepermise. A fost aplicată sancțiune contravențională în valoare de 1.000 de lei, în conformitate cu prevederile H.C.L nr. 169 din 2006 privind aprobarea Regulamentului de gospodărire a Municipiului Târgu Jiu.

Mai mulți cetățeni care au depozitat saci cu moloz în imediata apropiere a blocurilor

De asemenea, mai mulți cetățeni care au depozitat saci cu moloz în imediata apropiere a blocurilor de locuințe au fost avertizați și îndrumați cu privire la modul de eliminare a deșeurilor provenite din construcții, pentru neconformare fiind aplicate sancțiuni contravenționale cuprinse între 200 și 1000 de lei.

Deșeurile provenite din construcții sau alte deșeuri inerte nu se depozitează în platformele/containerele destinate deșeurilor menajere. Ele se colectează separat, prin grija operatorilor de salubrizare, se transportă doar cu mijloace de transport autorizate și se depozitează de către aceștia doar în locurile special amenajate.
„De asemenea, potrivit O.U.G. nr. 92 din 2021, în cazul deșeurilor abandonate și în cazul în care producătorul/deținătorul de deșeuri este necunoscut, cheltuielile legate de curățarea și refacerea mediului, precum și cele de transport/eliminare sunt suportate de către unitatea administrativ-teritorială.
Dacă observați că se abandonează deșeuri în locuri nepermise ne puteți sesiza la numărul de telefon 0253/225.434.”, conform Poliției Locale Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS