12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjEchipamente medicale noi pentru Secția ORL a Spitalului Judeţean Târgu Jiu

Echipamente medicale noi pentru Secția ORL a Spitalului Judeţean Târgu Jiu

Secția ORL a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu a fost dotată cu truse de instrumentar, echipamente medicale și alte materiale necesare funcționării acesteia în condiții optime.

Banii au fost alocați de Primăria Târgu Jiu la sfârșitul anului trecut, atunci când, prin hotărâre de consiliu, s-a stabilit ca 177.000 de lei să fie direcționați către spital.

„Chiar dacă spitalele din municipiu nu sunt administrate de primărie, am intervenit mereu pentru a ajuta la modernizarea acestora, având în vedere că la serviciile lor apelează cei mai mulți târgujieni. Așa cum am mai anunțat, avem prevăzute și sumele necesare pentru dotarea heliportului de la Târgu Jiu, în așa fel încât să poată fi folosit și pe timpul nopții.

„Este o investiție consistentă, în valoare de 3,5 milioane de lei“

Este o investiție consistentă, în valoare de 3,5 milioane de lei, și care se adresează, în primul rând, sistemului sanitar, pentru transportul bolnavilor. În anul 2018 am alocat 123.500 de lei pentru achiziționarea unor lămpi cu led pentru sala de operații. În 2019 am alocat 726.850 de lei pentru dotarea spitalului cu un modern aparat de radiografie.

În anul 2020 am pus la dispoziția spitalelor 5 locuințe de tip container, dotate cu baie, aer condiționat, instalație electrică, în valoare totală de 121.082 de lei“, a declarat primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS