16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAnumite parcări de reședință vor deveni cu plată pentru externi

Anumite parcări de reședință vor deveni cu plată pentru externi

Unele din parcările de reședință din municipiul Târgu Jiu ar putea deveni cu plată pentru externi.

După cum se cunoaște, de anul viitor va fi modificat regulamentul pentru funcționarea parcărilor la nivelul municipiului Târgu Jiu. Se va trece la două tarife, unul de de 120 de lei pentru intervalul orar 16.00 – 8.00 și al doilea de 360 de lei 24 de ore din 24. De la 8.00 dimineață și până la 16.00 se va parca gratuit, dacă locurile vor fi libere. Nu va fi însă valabil peste tot acest lucru. Autoritățile locale au în vedere ca în parcările de peste drum de Piața Centrală să introducă un tarif de parcare pentru externii care folosesc parcările de reședință.

„Sunt foarte multe persoane care nu vor să folosească parcările cu taxă din fața Pieței Centrale și folosesc locurile de peste stradă. Este o problema cu parcările în zona Piețe Centrale pentru că mulți nu vor să folosească parcările cu plată de la piață și intră în cartier unde se blochează tot. Acolo vom introduce parcări de reședință cu plată, unde vor fi locuri libere în intervalul orar 08,00 – 16,00. Adică nu vor mai parca gratis, ci vor achita taxa, la fel ca în parcările publice.”, a declarat Bogdan Bejinaru, viceprimarul din Târgu Jiu.

Nu și-a demontat nimeni blocatoarele

Primăria Municipiului Târgu Jiu anunță cetățenii care au instalat dispozitive antiparcare că acestea trebuie demontate și înlăturate până cel mai târziu la sfârșitul acestui an. Conform noului regulament referitor la parcările de reședință, începând cu anul 2022 se va încheia un nou contract de parcare pe o perioadă de 5 ani. Vor exista două forme de contract:

a) contract pe o perioadă de 16 ore pe zi, în care beneficiarul va avea locul asigurat între orele 16.00 și 8.00. El poate ocupa locul respectiv și în afara acestui interval, dar dacă îl părăsește, acesta poate fi ocupat de o alta persoană, fără a depăși, însă, intervalul 8.00-16.00.

Beneficiarii acestui contract vor plăti o taxă de 10 lei pe lună (120 de lei pe an). Nerespectarea programului în care este permisă parcarea gratuită atrage sancțiuni între 200 și 500 de lei.

b) contract care rezervă locul beneficiarului 24 de ore din 24. Locurile acestor beneficiari vor fi marcate cu roșu, iar aceștia vor plăti o taxă de 30 de lei pe lună (360 de lei pe an). Marcarea fără drept a locului de parcare în culoarea roșie atrage o sancțiune in valoare de 2500 de lei și pierderea locului de parcare. Cererile pentru parcări se primesc în continuare la Primăria Municipiului Târgu Jiu, la Centrul de Informare a Cetățeanului. Regulamentul a fost distribuit la toate asociațiile de proprietari unde va putea fi solicitat de cetățeni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS