11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjEchipamente de iarnă și schiuri pentru jandarmii montani

Echipamente de iarnă și schiuri pentru jandarmii montani

Jandarmii gorjeni au nevoie urgentă de echipamente noi pentru sezonul de iarnă care stă să înceapă. Angajații Inspectoratului de Jandarmi Județean Gorj care își desfășoară activitatea în bazele montane au solicitat înlocuirea echipamentelor folosite în sezonul de iarnă. Era necesar ca vechile echipamente să fie înlocuite, ca urmare a uzurii. Pe lista de achiziții a Inspectoratului de Jandarmi Județean Gorj au fost trecute următoarele echipamente:

  • bocanci de iarnă,
  • cagulă de schi,
  • cască de schi,
  • ochelari de schi,
  • clăpari de schi,
  • schiuri,
  • mănuși pentru schi,
  • pantaloni de tură.

Bugetul aprobat pentru cumpărarea materialelor și echipamentelor de care au nevoie jandarmii montani din județul Gorj este de aproape 59.000 de lei. Vor fi cumpărate luna aceasta zeci de perechi de pantaloni, bocanci și mănuși.

Își desfășoară activitatea în baza din Rânca

Echipajele de jandarmi montani din Gorj își desfășoară activitatea în zona turistică montană Rânca, în Munții Parâng. Jandarmii montani au o pregătire de specialitate și pot să intervină în aplanarea unor conflicte sau în caz de situații de urgență, în zona montană a județului Gorj. De cele mai multe ori se lucrează în echipe comune cu Serviciul Județean al Salvamont Gorj.

Toată partea de nord a județului Gorj este montană și submontană și este nevoie de echipaje special pregătite să acționeze pe munte. În stațiunea Rânca este, de asemenea, necesară prezența unor echipe de intervenție bine dotate, având în vedere că în vârful sezonului de iarnă în zonă se află și peste 10.000 de turiști în fiecare zi de week-end. Și salvamontiștii au două baze de intervenție în Rânca, însă la capitolul bază materială sunt superiori jandarmilor montani. În Gorj, Salvamont are cele mai moderne baze de intervenție montană din țară. Acestea au fost construite și dotate cu ajutorul fondurilor europene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS