13.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjStudii de fezabilitate de 1,5 milioane de lei pentru cele trei pasaje subterane din Târgu Jiu

Studii de fezabilitate de 1,5 milioane de lei pentru cele trei pasaje subterane din Târgu Jiu

Este nevoie de suma de 16 milioane de lei pentru construirea celor trei pasaje pietonale subterane de la Târgu Jiu. Deocamdată se lucrează la studiile de fezabilitate cu fonduri europene. Suma alocată este de 1,5 milioane de lei.

Amenajarea a trei pasaje subterane la Târgu Jiu este un proiect mai vechi. Se dorește construirea acestora în principalele intersecții din municipiu. Este vorba de Piața Centrală, Magazinul Parâng și Colegiul Național „Tudor Vladimirescu”. În fiecare dimineață pe artera pe care se află cele trei sensuri giratorii se creează supraaglomerație. Pasajele pietonale subterane vor avea cupole din sticlă în zona giratoriilor pentru o iluminare naturală. De asemenea, pasajele vor fi prevăzute cu spații comerciale sau de altă natură.

PUG-ul mai întârzie

Planul de Urbanism General (PUG) încă nu este dsponibil pentru muncipiul Târgu Jiu. Cu toate că a fost o promisiune de prim mandat al actuale administrații, PUG-ul pentru municipiul Târgu Jiu este departe de a fi finalizat. Cu toate acestea a fost angajată și o companie de profil pentru întocmirea tuturor documentațiilor.

Planul nu este însă gata, pentru că la Târgu Jiu nu se mai știe cine este arhitect al muncipiului. Actuala administrație promite că PUG-ul va fi disponibil abia anul viitor. Un Plan de Urbanism General aprobat la Târgu Jiu ar introduce disciplina în construcții.

Vor putea fi obținute tot mai greu autorizații pentru construirea de blocuri în orice zonă din municipiu. Localitatea este supraaglomerată și în mute cazuri s-a construit pe suprafețe mici, fără să mai fie prevăzute și locuri de parcare, mai ales în cazul blocurilor cu garsoniere și apartamente.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS