12.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjȘefii CEO vor să se asigure profesional în caz că iau decizii proaste

Șefii CEO vor să se asigure profesional în caz că iau decizii proaste

Complexul Energetic Oltenia (CEO) a alocat un buget de 247.450 de lei pentru asigurarea profesională a șefilor. Este în derulare o licitație pentru achiziția serviciilor de asigurare de răspundere civilă profesională pentru directori.

Sunt vizați membrii Consiliului de Supraveghere și membrii Directoratului Societății Complexul Energetic Oltenia SA. În data de 2 noiembrie va avea loc licitația pentru selectarea companiei care îi va asigura profesional pe șefi. Potrivit Complexului Energetic Oltenia, achiziţia este necesară în vederea asigurării profesionale a 7 membri ai Consiliului de Supraveghere și 5 membri ai Directoratului. Persoanele aflate în conducerea societăţilor pe acţiuni au obligaţia, potrivit legii, de a încheia poliţe de răspundere profesională pentru ca firma să beneficieze de reparaţii financiare, în cazul unor eventuale prejudicii cauzate de managementul defectuos.

În cazul societăţilor pe acţiuni, Legea nr. 441/2006 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 31/1990 privind societăţile a introdus obligativitatea încheierii unei asigurări de răspundere profesională pentru administrator, respectiv pentru membrii Directoratului. Această prevedere a legii a fost preluată prin clauze contractuale prevăzute în contractele de administraţie.

Sunt doar 6 membri în CS

Potrivit legislaţiei, asigurarea de răspundere profesională acoperă prejudiciile produse societăţii, cât şi daunele cauzate terţilor în urma faptelor comise din neglijenţă, eroare, omisiune în exercitarea calităţii de conducere a persoanei sau persoanelor asigurate (administrator, membru al directoratului sau al consiliului de supraveghere). În cazul producerii de prejudicii sau de daune, firma poate să obţină de la societatea de asigurare o despăgubire care să acopere imediat şi măcar parţial un eventual prejudiciu.

Șefii care vor fi asigurați

CONSILIUL DE SUPRAVEGHERE
Marcoci Alexandru – președinte
Vlad Constantin
Georgescu Petre Mădălin
Vasile Marian
Tanasiev Vladimir
Eftenoiu Mădălin-Cornel
DIRECTORAT
Burlan Daniel –președinte
Bălășoiu Constantin
Diaconu Pințea Lăcrămioara
Mitrică Cosmin Ionuț
Jianu Gigel.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS