12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjTermocentralele pe cărbune asigură peste 20% din necesarul de energie

Termocentralele pe cărbune asigură peste 20% din necesarul de energie

Termocentralele pe bază de cărbune asigură la această oră peste 20% din necesarul de energie electrică.

Complexul Energetic Oltenia (CEO) furnizează cea mai mare cantitate de energie pe bază de cărbune din piață. Toți specialiștii în energie susțin că termocentralele CEO vor duce din nou greul în această iarnă, când nicio altă resursă nu va reuși să acopere necesarul. În ultimii ani, consumatorii din țară au devenit dependenți de curentul electric din import. În momentul de față, nivelul importurilor variază între 1.700 și 2.000 de megawați. În continuare, termocentralele pe cărbune sunt pe podiumul producătorilor, după Hidroelectrica și Nuclearelectrica.

Complexul Energetic Oltenia continuă să acționeze pentru constituirea stocurilor de cărbune. Compania mai are la dispoziție mai puțin de două săptămâni. Astfel, până la data de 1 noiembrie trebuie să fie finalizate stocurile propuse. Este vorba de aproximativ un milion de tone de lignit. Acesta trebuie să se afle la depozitele din cadrul carierelor minere și la depozitele din sucursalele electrocentrale.

O sută de mineri și energeticieni ies marți în stradă

Peste o sută de mineri și energeticieni ies marți după-masă în stradă. Sunt membri ai unor sindicate afiliate la principalele federații reprezentative din Complexul Energetic Oltenia. Protestul are loc în Piața Prefecturii din Târgu Jiu. Aprobarea este data de Primăria Târgu Jiu pentru intervalul orar 16,00 – 18,00. În zonă se vor afla și echipaje de jandarmi și poliție pentru a verifica dacă sunt respectate restricțiile din pandemia de coronavirus. Este vorba în primul rând de purtarea măștii de protecție și păstrarea distanțării. Protestatarii cer modificarea Legii 197 pentru ca angajații Complexului Energetic Oltenia să se poată pensiona la 52 de ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS