22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMajorarea salariului minim îi bagă în ședință pe șefii CEO

Majorarea salariului minim îi bagă în ședință pe șefii CEO

Se pregătesc negocieri la Complexul Energetic Oltenia (CEO) pe tema creșterii salariului minim pe economie. După cum se cunoaște, Guvernul a decis majorarea salariului minim pe economie la 2.550 de lei.

Potrivit lui Ion Rușeț, consilier în cadrul Complexului Energetic Oltenia, în perioada imediat următoare vor fi purtate discuții pe tema creșterii salariului minim pe economie. Ion Rușeț a declarat că trebuie să fie lămurite anumite aspecte între sindicate și administrație, având în vedere că vor trebui să fie modificate anumite documente și va fi influențat și fondul de salarii al companiei.

Salariul minim pe economie a fost majorat prin Hotărâre de Guvern în ultima ședință înainte de înlăturarea prin Moțiune de cenzură a Executivului condus de Florin Cîțu.

E nevoie de un nou Contract Colectiv de Muncă

Salariul minim va crește de la 1 ianuarie 2022 cu suma de 138 de lei net. Această creștere va influența și situația salariilor pentru anumite categorii de angajați din cadrul Complexului Energetic Oltenia, dar și în privința unor venituri care se acordă ocazional de către colosul energetic.

Nu este exclus ca majorarea salariului minim să influențeze și negocierile pentru noul Contract Colectiv de Muncă de la nivelul Complexului Energetic Oltenia. Contractul actual expiră în primăvara anului viitor. Prin urmare, vor fi demarate negocieri în luna februarie 2022 pentru un nou contract sau pentru prelungirea prin act adițional a Contractului Colectiv de Muncă înregistrat la Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj. Este de așteptat ca sindicatele să solicite creșteri de salarii la nivelul societății, cel puțin pentru a acoperi rata inflației.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS