3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjTineri din Cehia, Italia, Polonia și Grecia se întâlnesc la Târgu Jiu

Tineri din Cehia, Italia, Polonia și Grecia se întâlnesc la Târgu Jiu

Asociația Scout Society implementează proiectul “Speak your mind”, finanțat de Uniunea Europeană prin intermediul programului Erasmus+.

Proiectul se desfășoară în parteneriat cu organizații din Cehia (LUBLA), Italia (Vedogiovane Società Cooperativa Sociale), Polonia (Centrum Wspolpracy Europejskiej „Mlodzi Europejczycy”) și Grecia (Dream Team). Activitatea principală a proiectului este un schimb de tineri, care va fi organizat în perioada 03-10.09.2021 în județul Gorj. Prin intermediul activităților, proiectul își propune să atingă următoarele obiective:

  • dezvoltarea competențelor de comunicare a 50 de tineri din Cehia, Polonia, Grecia, Italia și România prin utilizarea în cadrul atelierelor de lucru a diferitelor metode de educație non-formală;
  • conștientizarea beneficiilor comunicării de către participanți,
  • modul în care aceștia pot valorifica această competență atât personal, cât și profesional;
  • promovarea valorilor: diversitate, incluziune socială și multiculturalism folosind metode non-formale: creșterea stimei de sine a participanților prin încurajarea acestora să se exprime și să o aprecieze mai mult, dar și să învețe să se dezvolte într-un mod corect și benefic.

Activități interactive

În cadrul activității vor fi organizate o serie de ateliere de lucru, exerciții practice și interactive care vor avea ca scop rezolvarea problemelor ce țin de teama de a vorbi în public și frica de exprimare în fața unor grupuri mai mari. Participanții vor conștientiza de ce comunicarea este cheia în orice interacțiune socială și de ce trebuie să își depășească această teamă.

Fiecare participant va avea oportunitatea să își exprime ideile, abordând probleme importante din comunitate. Astfel, proiectul contribuie la dezvoltarea abilităților de a vorbi în public dar și la creșterea nivelului de acceptare socială. „Prin intermediul atelierelor de lucru participanții își vor dezvolta o serie de competențe, abilități și aptitudini.

Printre acestea vor fi: competențele lingvistice când participantii își vor îmbunătăți abilitățile de exprimare în limba engleză, abilitatea de a lucra în echipă prin participarea la dezbateri, își vor dezvolta abilitatea de a vorbi în public prin implicarea la ateliere de public speaking, vor descoperi valoarea diversității și a incluziunii sociale prin dezbaterea problemelor sociale de actualitate din diferite domenii.

Tinerii își vor mai dezvolta spiritul civic, creativitatea dar și o atitudine tolerantă față de persoanele de altă cultură și vor pune accent pe identitatea culturală”, conform unui comunicat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS