20.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjScandal în stațiunea Săcelu, după ce aproape s-a triplat taxa de intrare

Scandal în stațiunea Săcelu, după ce aproape s-a triplat taxa de intrare

Scandal cât casa în stațiunea balneoclimaterică Săcelu, Gorj. Localnicii și turiștii sunt nemulțumiți de faptul că taxa de intrare aproape a fost triplată.

Astfel, de la 13 lei în ultimele sezoane, în care bazinele cu nămol au fost deschise, s-a ajuns la 35 de lei de persoană. Nu mai sunt acordate niciun fel de facilități pensionarilor. Singurii care beneficiază de gratuitate sunt copiii sub 7 ani. În rest, în zilele de sâmbătă și duminică taxa este de 35 de lei, iar de luni până vineri o persoană plătește o taxă de intrare de 32 de lei. Baza de tratament cu bazine în aer liber este administrată de Complexul Energetic Oltenia. Nici măcar salariații companiei energetice nu beneficiază de vreo reducere la intrare. Cu toate acestea, în anii trecuți existau faciltăți pentru mineri și energeticieni.

Scump și locuri puține

Bazinele se deschid la 7.00 și se închid la ora 20.00. După ora 18.00 nu mai este percepută taxă de intrare. În rest, este scump, dar și locuri mai puține. Chiar și localul din incintă nu mai are încasările de altă dată. Acestea au scăzut la jumătate.

La jumătate este și numărul de șezlonguri, respectiv puțin peste 200. Reducerea numărului de locuri a avut în vedere restricțiile din pandemia de coronavirus pentru a preveni răspândirea virusului. Comparativ cu ultimii ani, într-o zi de week-end ajung la plaja de la bazinele exterioare doar 500 – 600 de persoane, față de 1.500 – 2.000 în trecut. Sunt foarte mulți pensionari, dar și localnici nemulțumiți, mai ales că au recomandări de la medici să se trateze cu apa și nămolul de la Săcelu. În prețul de 35 de lei intră accesul la zona cu nămol, un șezlong și o umbrelă. De asemenea, la intrare o asistentă medicală măsoară tensiunea și glicemia la cerere, respectiv temperatura.

Unii turiști și pensionari nemulțumiți au ajuns să refuze să mai iasă din bazine la ora 20.00. Nu este zi în care să nu fie un scandal la poarta de acces. Șefii Complexului Energetic Oltenia iau în calcul să cedeze către autoritățile locale baza de la Săcelu sau să o vândă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS