22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCEO plătește un milion de euro unei firme de consultanță pentru selecția investitorilor

CEO plătește un milion de euro unei firme de consultanță pentru selecția investitorilor

Complexul Energetic Oltenia(CEO) va plăti un milion de euro unei firme de consultanță pentru selecția de investitori.

Este vorba de companiile care vor participa alături de Complexul Energetic Oltenia în cadrul unor societăți mixte la construirea de parcuri fotovoltaice și grupuri energetice pe gaze naturale, în locul grupurilor pe cărbune. Licitația pentru încredințarea contractului de un milion de euro va avea loc pe 20 august.

Anunțul CEO este de forma „Servicii specializate de consultanta si asistență juridica, financiară și fiscală la tranzacție în vederea organizării procesului de selecție a investitorului/investitorilor cu care Societatea va dezvolta parteneriate si va înființa societăți mixte. Valoare estimată: 4.748.784 RON”. Compania a plătit o sumă la fel de mare pentru elaborarea Planului de restructurare și decarbonare, criticat de Comisia Europeană care a solicitat refacerea acestuia.

Pregătesc terenurile pentru parcurile fotovoltaice

De asemenea, Complexul Energetic Oltenia pregătește terenurile pe care vor fi amenajate parcurile fotovoltaice cu fonduri europene. Se acordă finanțare în procent de sută la sută pentru construirea de parcuri fotovoltaice. Au fost alocate fondurile necesare pentru angajarea unei firme de specialitate care să întocmească toate documentațiile cadastrale și intabulare pentru terenurile ce aparțin sucursalelor Societății Complexul Energetic Oltenia S.A., terenuri propuse pentru realizarea unor parcuri fotovoltaice.

O firmă urmează să finalizeze în cel mai scurt timp planurile necesare și să le depună la Oficiul pentru Cadastru și Publicitate Imobiliară. Vor fi construite nu mai puțin de 8 parcuri fotovoltaice în județele Gorj și Dolj, pe haldele de steril sau în zona sucursalelor electrocentrale.

Vor mai fi achiziționate servicii de topografie și întocmire documentație cadastrală de actualizare a suprafețelor pentru obiective din patrimoniul Sucursalei Electrocentrale Ișalnița. Aici vor fi construite două blocuri energetice pe gaze naturale. Un alt grup energetic urmează să fie construit la Termocentrala de la Turceni.

Documentațile cadastrale și de proprietate sunt obligatorii pentru dosarele de finanțare și pentru cele de proiectare. De precizat că Planul de restructurare al CEO este încă în curs de aprobare la Comisia Europeană. Complexul Energetic Oltenia este obligat să se restructureze, având în vedere că a beneficiat de un ajutor de stat pentru plata certificatelor de CO2.
Eugen Măruță

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS