11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSituațiile financiare de anul trecut ale CEO, pe masa directoratului

Situațiile financiare de anul trecut ale CEO, pe masa directoratului

Lăcrămioara Diaconu Pințea, membru al Directoratului Complexului Energetic Oltenia(CEO), nu mai apare cu semnătura pe nota de informare către AGA, respectiv rapoartele financiare aferente anului 2020.

Nota de informare va fi înaintată Adunării Generale a Acționarilor Complexului Energetic Oltenia. Ședința va avea loc în data de 26 august. Lăcrămioara Diaconu nu figurează nici cu numele, nici cu semnătura pe documentele respective. În locul acesteia pe nota de informare care va fi analizată de AGA împreună cu rapoartele de informare a fost trecută Cristina Măceșanu, de la Direcția Legislație și Guvernanță Corporativă. Acționarii Complexului Energetic Oltenia urmează să verifice și să aprobe situațiile financiare consolidate pentru exercițiul financiar încheiat la finalul anului trecut.

Este vorba de un Raport consolidat al administratorilor realizat de firma de consultanță Ceaușescu și partenerii, precum și de Raportul auditorului financiar TGS. Documentele sunt avizate de către Consiliul de Supraveghere, după care aprobate de Adunarea Generală a Acționarilor. Situațiile financiare respective trebuie să fie realizate de către societăți autorizate independente.

AGA va aproba soluționarea litigiilor de peste 500.000 de euro

Acționarii Complexului Energetic Oltenia vor aproba modificarea Actului Constitutiv al companiei, în sensul modificării unora dintre atribuții. Răspunderea acționarilor va fi una majoră, având în vedere că AGA va trebui să aprobe soluționarea sau abandonarea oricăror pretenții, litigiu, arbitraj sau a altor proceduri care implică societatea și orice recunoaștere a răspunderii de către societate aprobă pentru contractele de peste 500.000 de euro. Consiliul de Supraveghere se va pronunța pe contractele cu o valoare cuprinsă între 100.000 – 500.000 de euro, iar Directoratul se va pronunța numai legat de contractele de până în 100.000 de euro. Complexul Energetic Oltenia derulează an de an contracte de sute de milioane de euro. Anul trecut a încheiat cu pierderi de un miliard de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS