10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjNoile troleibuze din Târgu Jiu, dotate cu rampe pentru persoanele cu dizabilități

Noile troleibuze din Târgu Jiu, dotate cu rampe pentru persoanele cu dizabilități

Noile troleibuze și autobuze care vor fi aduse la Târgu Jiu vor fi prevăzute cu rampe speciale de acces pentru persoanele cu dizabilități.

Este vorba în principal de persoanele imobilizate în scaunul rulant și care se află în imposibilitatea de a urca scările de la actualele autobuze și troleibuze care circulă în municipiu. Conducerea Primăriei Târgu Jiu a precizat că toate vehiculele care vor presta servicii de transport public vor fi prevăzute cu facilități pentru persoanele cu handicap. Este de precizat că toate autobuzele și microbuzele vor fi livrate de către compania Solaris. Aceasta a câștigat ambele licitații organizate de ministerul de resort.

Al doilea contract, pentru 9 mijloace de transport va fi semnat tot cu firma Solaris. Primul contract prevede livrarea a 11 troleibuze. Firma Solaris este câștigătorul licitației pentru a doua tranșă de troleibuze ce urmează să vină la Târgu Jiu. Este vorba de 9 mijloace de transport în comun cu autonomie extinsă, care pot circula și în afara rețelei.

20 de troleibuze noi

În total, la Târgu Jiu vor ajunge 20 de troleibuze noi, produse de compania Solaris.

„Vă reamintesc că avem în derulare un proiect pe fonduri europene care prevede achiziționarea a 20 de troleibuze: 9 cu autonomie extinsă și 11 obișnuite. Cele 11 vin din aceasta toamnă, fiind produse tot de firma Solaris. Este un proiect amplu, menit să modernizeze transportul în comun la nivelul municipiului. Mi-aș fi dorit ca aceste proiecte să se deruleze mult mai rapid. Procedurile sunt, însă, complexe și necesită timp. În luna septembrie, primul troleibuz produs de Solaris pentru noi vine la Târgu Jiu”, a declarat edilul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu.

Potrivit conducerii companiei de transport public Transloc, primul troleibuz modern va ajunge la Târgu Jiu în luna septembrie. Livrările din primul lot vor continua până la finalul anului și anul viitor. Noile mijloace de transport vor fi introduse deja în circulație, chiar dacă în paralel se va desfășura programul de modernizare a rețelei de cablu și de înlocuire a unora dintre stâlpii de susținere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS