12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjComisie pentru redeschiderea Transalpinei

Comisie pentru redeschiderea Transalpinei

O comisie de specialiști în drumuri se va afla miercuri pe cea mai înaltă șosea din țară, Transalpina.

Este vorba de reprezentanți din cadrul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri din Craiova. Din delegația de specialiști care va urca la Rânca fac parte și polițiști rutieri și conducerea Secției de Drumuri Naționale Târgu Jiu, precum și specialiști din cadrul Prefecturii Gorj.

Transalpina a fost supusă în ultimele săptămâni unor lucrări ample de deszăpezire pe tronsonul Rânca – Obârșia-Lotrului. Este vorba de tronsonul de drum care este administrat de Secția de Drumuri Naționale Târgu Jiu. A fost nevoie să fie reparate elementele de protecție de pe marginea șoselei. Acestea au fost distruse parțial, sub greutatea imensă a zăpezii. Șoseaua a mai avut nevoie de reparații la nivelul carosabilului, precum și de marcaje. Au fost reinstalate și indicatoarele rutiere care îi vor ajuta pe conducătorii auto să circule în siguranță pe cel mai înalt drum din țară.

Cea mai înaltă șosea din țară

Transalpina trece în Pasul Urdele pe la cota 2.145 de metri. Este cel mai înalt drum din țară și este căutat de turiști români și străini. Șansele ca șoseaua să fie redeschisă de săptămâna aceasta sunt mari. Astfel, mulți români vor putea să tranziteze Transalpina în mini-vacanța de Rusalii. Un utilaj va efectua revizia în fiecare dimineață pe Transalpina pentru a verifica dacă pe carosabil sunt pietre sau alte obstacole și nu sunt probleme care să împiedice circulația în bune condiții a autovehiculelor.

Redeschiderea circulației rutiere pe Transalpina va readuce în zona Rânca și în diferite puncte de pe traseu comercianții de produse tradiționale alimentare și nealimentare. Și stânele și unitățile de alimentație publică din Rânca vor profita de redeschiderea șoselei și sosirea în număr mare a turiștilor în zona montană.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS