10.5 C
Craiova
vineri, 22 octombrie, 2021
Știri de ultima orăLocalGorjGorj: Polițiștii rutieri au reținut 115 permise auto

Gorj: Polițiștii rutieri au reținut 115 permise auto

Polițiștii rutieri au desfășurat în ultima săptămână acțiuni pe raza întregului județ pentru creșterea gradului de disciplină rutieră, precum și pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică.

Polițiștii au utilizat autospeciale radar și aparate etilotest și drugtest pentru înregistrarea vitezei, respectiv depistarea și sancționarea conducătorilor de autovehicule aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive. În cadrul acțiunilor au fost aplicate 1.029 de sancțiuni contravenționale, din care 994 pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice.

Au fost aplicate 305 amenzi pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 13 pentru conducere sub influența alcoolului și 24 pentru depășire interzisă. Totodată, au fost reținute 115 permise de conducere, retrase 48 certificate de înmatriculare, fiind constatate 9 infracțiuni la regimul rutier. De asemenea, a fost luată măsura sancționării contravențională față de 98 de bicicliști, 91 pietoni și 16 căruțași.

Având în vedere că nerespectarea regimului legal de viteza, indisciplina pietonilor și a bicicliștilor, precum și consumul de alcool sunt principalele cauze generatoare de accidente rutiere, astfel de acțiuni vor fi desfășurate și în perioada următoare.  

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Intersecţii din Craiova, reorganizate pentru transportul public cu 1,3...

Intersecţia bulevardului Nicolae Titulescu cu strada Amaradia şi strada Constantin Brâncuşi va fi integrată în sistemul de management al traficului.

ȘTIRI GdS