16.4 C
Craiova
vineri, 18 iunie, 2021
Știri de ultima oră Local Gorj Prefectul cere dispozitive pentru monitorizarea calității aerului pe străzile din Târgu Jiu

Prefectul cere dispozitive pentru monitorizarea calității aerului pe străzile din Târgu Jiu

Prefectul de Gorj, Corneliu Răducan-Morega, este nemulțumit de calitatea aerului la Târgu Jiu și de traficul auto în anumite perioade ale zilei.

În acest sens, reprezentantul Guvernului în teritoriu va purta o discuție cu autoritățile locale din Târgu Jiu. Se va solicita instalarea de echipamente cu senzori pentru calitatea aerului, în câteva puncte cu probleme din centrul muncipiului.

Este vorba de zonele unde traficul rutier devine foarte aglomerat în anumite perioade ale zilei. Sunt străzi unde se circulă bară la bară de dimineața și până după-masă, în special în timpul săptămânii. Din acest motiv, crește cantitatea de noxe emise de autoturisme în zonele respective. Dispozitivele vor monitoriza calitatea aerului și în funcție de indicatorii respectivi se va putea decide devierea circulației vehiculelor din centru, pe alte străzi.

Trafic infernal

Una din zonele cu trafic infernal în municipiul Târgu Jiu este intrarea dinspre pasarelă către centrul orașului. Dimineața se aglomerează și strada Siretului.

Traficul este aglomerat aproape pe tot parcursul zilei și în partea de sud a orașului, în apropiere de mall. Mai repede se ajunge pe jos dintr-o zonă în alta, decât cu mașina. Dimineața, unii conducători auto preferă să plece de acasă cu o jumătate de oră mai devreme pentru a evita blocajele din trafic: „Este o situație pe care o monitorizez de mai mult timp.

Sunt perioade când se merge bară la bară cu orele și poluarea cred că este pe măsură. Se impune să avem acești senzori care să ne ajute să măsurăm noxele. Sunt și mulți pietoni care respiră acest aer. Cred că va fi foarte bine ca în perioadele cu poluare ridicată să fie deviat traficul rutier pe străzi mai puțin aglomerate. Sper că vom putea să identificăm fondurile necesare la nivelul autorității locale pentru a instala acei senzori”, a declarat Corneliu Răducan-Morega, prefectul de Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Vâlcea: Restricții de circulație pe DN64, DN7, DN7A și...

Inspectoratul de Poliție Județean Vâlcea a anunțat că astăzi...

ȘTIRI GdS

Vâlcea: Restricții de circulație pe DN64, DN7, DN7A și...

Inspectoratul de Poliție Județean Vâlcea a anunțat că astăzi vor fi restricții de circulație pe DN 64, DN 7, DN 7A și DN 7CC....

Primele autobuze electrice BMC vin la Dăbuleni

Primele autobuze electrice BMC vin la Dăbuleni. Autorităţile din „Patria pepenilor“ au ales oferta firmei din Turcia pentru trei astfel de autobuze de circa 12 metri. Aşa arată un autobuz electric de dimensiuni medii produs de BMC Truck & Bus.

Profesorii din Dolj au intrat în competiţia pentru gradaţie...

Profesorii din Dolj au intrat în competiţia pentru gradaţie de merit

Salubritatea s-a răzgândit! Vine după pubele

De la începutul acestei luni, craiovenii care aveau contracte încheiate cu Salubritatea Craiova, au început să primească notificări cu privire la înapoierea pubelelor, odată...

Universitatea din Craiova vrea să afle percepția locuitorilor asupra...

Universitatea din Craiova vrea să afle pecepția locuitorilor asupra centrului vechi al oraşului

Tone de deșeuri ilegale, descoperite la vămile din Dolj,...

Tone de deșeuri ilegale, descoperite la mai multe vămi din România. Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu, împreună...