10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSute de persoane, vaccinate în centrele temporare din Parcul Central și de la mall

Sute de persoane, vaccinate în centrele temporare din Parcul Central și de la mall

Vaccinarea în cele două centre temporare din Târgu Jiu s-a bucurat de o participare bună a publicului. Potrivit autorităților județene și a celor din cadrul Direcție de Sănătate Publică Gorj, activitățile de vaccinare au avut loc sâmbătă și duminică.

În cursul zilei de sâmbătă a fost și cea mai ridicată participare. Este vorba de peste 180 de persoane vaccinate cu prima doză. Au fost administrate 108 doze de vaccin la centrul de vaccinare din Parcul Central. Acesta a funcționat în cadrul foișorului și a fost deservit de cadre medicale de speciialitate. Persoanele vaccinate au așteptat câte 15 minute în zona foișorului pentru observarea potențialelor efecte adverse.

Nu a fost însă cazul. La centrul de vaccinare din mall au fost 78 de doze de vaccin. A fost folosit serul produs de compania Pfizer. Prin urmare, beneficiarii trebuie să revină, să le fie administată și a doua doză, fie la centrele temporare, fie la oricare alt centru din județ, fără să fie nevoie de o programare prealabilă.

Nu au beneficiat de servicii de pază pe timp de noapte

Este de precizat că centrul de vaccinare deschis în Parcul Central nu a beneficiat de servicii de pază pe timpul nopții. Cu toate acestea, este o zonă expusă, în aer liber, și autoritățile s-au temut ca cineva să nu treacă prin zonă să sustragă ceva sau să producă pagube la centrul de vaccinare. Din fericire, nu s-a întâmplat nimic pe timpul nopții, iar campania de imunizare a continuat și în cursul zilei de duminică. Dat fiind fatul că a plouat, participarea nu a mai fost la fel de bună ca sâmbătă, când vremea a fost frumoasă și oamenii au venit atât în Parcul Central, cât și la mall. Au fost chiar și turiști din alte județe care au apreciat inițiativa Prefecturii Gorj și a Direcției de Sănătate Publică Gorj. Prefectul de Gorj, Corneliu Răducan Morega, a declarat că activitatea din centrele de vaccinare temporare a fost un succes, fiind ocupate fluxurile de vaccinare potrivit programului. O a doua campanie va avea loc la finalul acestei săptămâni, tot sâmbătă și duminică, de dimineața și până seara, în Parcul Central, respectiv la mall, la locul de joacă de la etaj.

Gorjul este pe primul loc la incidență scăzută

Județul Gorj are de peste două săptămâni cea mai mică incidență COVID din țară. Este vorba de 0,21 de cazuri la mia de locuitori în ultimele 14 zile. Mai mult de jumătate din localitățile din Gorj nu înregistrează cazuri de coronavirus. De asemenea, o singură localitate este în scenariul galben. Este vorba de comuna Săcelu cu o incidență de 2,11 cazuri la mia de locuitori în ultimele două săptămâni. Este însă o localitate de numai 1.427 de locuitori și sunt 3 cazuri de coronavirus în evidența autorităților sanitare. Și comuna Turburea are o incidență de 1,90 de cazuri de coronavirus. Sunt însă 8 cazur de COVD la peste 4.200 de locuitori. În municipiul Târgu Jiu, incidența este de 0,25 de cazuri la mia de locuitori, iar la Motru 0,28. Totodată, în ultimele 14 zile la nivelul județului Gorj au fost înregistrate și cele mai puțin decese. Scăderea cazurilor de coronavirus se reflectă și la nivelul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu. Aici sunt doar doi pacienți la Secția ATI COVID, unde sunt liere 10 paturi. Mai sunt internate alte 10 persoane cu coronavirus la Secția Boli Infecțioase.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS